Religie, întrebare adresată de costifrunza, 8 ani în urmă

Rezumat pe scurt Vindecarea orbului din naștere varog rapid


albatran: am ascultat azide dimineata citatul, di Matei, cred ...spersa fie autentic...cand Iisus i-a uns prima data ochii cu tarana, orbul a declarat ca vede oamenii ca pe niste copaci...a doua oara, i-a vazut limpede...ma intreb...dac era orb din nastetre,de uinde stia cum arata copacii??

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mihaelaMaria1134
40
În conformitate cu această evanghelie, Iisus din Nazaret a văzut un om orb din naștere. Ucenicii săi l-au întrebat: "Învățătorule, cine a păcătuit: acest om sau părinții lui, de s-a născut orb?" 

"Iisus a răspuns:

"Nici acest om și nici părinții lui nu au păcătuit, ci aceasta s-a întâmplat ca să se arate în el lucrările lui Dumnezeu. Cât timp este zi, eu trebuie să fac lucrările celui care m-a trimis pe mine, pentru că vine noaptea, când nimeni nu poate să lucreze. Cât timp sunt în lume, eu sunt Lumina Lumii."

"După ce a zis aceste vorbe, a scuipat pe pământ, a făcut tină din scuipat. Apoi a uns ochii orbului cu tina aceasta" . "Du-te", a spus el, "și spală-te în scăldătoarea Siloamului" (acest cuvânt înseamnă "trimis"). Omul s-a dus și s-a spălat și a venit acasă văzând.

Alte întrebări interesante