Franceza, întrebare adresată de danielpetrescu505, 8 ani în urmă

Salut, ma puteti ajuta cu traducerea la acest text ?​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de emilianov
0

Răspuns:

O instituție de învățământ este un mediu conceput și organizat de adulți pentru a transmite succesorilor lor cunoștințele pe care ei le consideră indispensabile. Dar, pentru tinerii care o frecventează, e de asemenea și altceva: un loc de viață și de întâlnire. Este locul în care își petrec cea mai mare parte a timpului. Ori viața unui tânăr nu se reduce doar la actul de a învăța.

Sunt atât de multe de descoperit - sau de temut- la această vârstă... Ori, această dimensiune esențială a vieții adolescenților nu este luată în considerare în niciun fel de liceu. Un studiu recent arată că, ajunși în al treilea an de școală, elevii au o mare reacție de respingere a intituției de învățămâmt: nu se mai simt bine aci, criticând disciplina și că nu prea se ține cont de părerea lor.

Pe de altă parte, de la a șasea la a treia, consideră că ambianța între elevi s-a ameliorat și că solidaritatea a evoluat.

Astfel, din punctul de vedere al elevilor, ceea ce este pozitiv în acest bilanț de patru ani este experiența unor noi relații între colegi, mult mai mult decât relațiile cu instituțiile (fie că este vorba de liceu sau de profesori). În timp ce mediul educațional în care se află este mobilizat exclusiv pentru formarea intelectuală, ceea ce a contat pentru ei este învățarea de a trăi împreună, experiența colectivă.

Există o curioasă discrepanță între ambițiile unora și dorințele altora, între teorie și realitate. Este cu siguranță legitim ca o instituție de învățământ să aibă ca obiectiv principal formarea minților și transmiterea cunoștințelor.

Dar poate ea spera să își atingă scopul dacă ignoră în asemenea măsură aspirațiile profunde ale elevilor săi? Este mai ușor să pui aceste întrebări decât să răspunzi la ele. Eșecurile diferitelor încercări din ultimii ani arată că nu este suficient să se creeze un "focar" sau să se mărească numărul de delegați și de consilii de clasă pentru a crește participarea elevilor și a răspunde dorinței lor de autonomie. Este întreaga organizare a școlii, distribuția timpului și a spațiului și împărțirea responsabilităților trebuie modificate astfel încât, treptat, elevii să înceteze să mai fie utilizatori pasivi și răzbunători și să devină parteneri și actori.

Explicație:

Alte întrebări interesante