Scoateti factorul comun si apoi efectuati:
a) -3/8*1/2+(-5/6)*(-1/2)
b) -5/18*(-3/4)+(-3/4)*(5/12)+(-1/6)*(+3/4)
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
24
a) -3/8*1/2+(-5/6)*(-1/2)= 1/2* ( 5/6-3/8)=1/2*(20/24-9/24)=1/2*11/24=11/48
b) -5/18*(-3/4)+(-3/4)*(5/12)+(-1/6)*(+3/4) = -3/4*( -5/18+5/12+1/6)=
= -3/4*(-10/36+15/36+6/36)= -3/4*11/36= - 11/48
b) -5/18*(-3/4)+(-3/4)*(5/12)+(-1/6)*(+3/4) = -3/4*( -5/18+5/12+1/6)=
= -3/4*(-10/36+15/36+6/36)= -3/4*11/36= - 11/48
Apaplat2minerala:
Mulțumesc, dar l-am rezolvat.
Alte întrebări interesante
Informatică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Fizică,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Biologie,
9 ani în urmă