Limba română, întrebare adresată de abelalexandru300, 7 ani în urmă

Scrie o compunere de 150-200 cuvinte in care sa prezinti cartea preferata.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de kinderos201023
3

Răspuns:

"Moby-Dick" este povestea unui bărbat numit Ishmael, care se îmbarcă pe un balenier pentru a căuta balena albă numită Moby-Dick. În timpul călătoriei, Ishmael face cunoştinţă cu o serie de personaje interesante, printre care Capitanul Ahab, un bărbat obsedat de răzbunarea sa împotriva balenei albe care i-a tăiat piciorul.

Ceea ce îmi place cel mai mult la această carte este modul în care Melville descrie mările şi vieţile oamenilor care trăiesc pe o corabie. Scrierea lui este atât de evocatoare, încât îmi imaginez fiecare val care se sparge de bordul corăbiei, fiecare furtună care se abate asupra ei şi fiecare balenă care este prinsă.

Totuşi, pe lângă descrierile minunate ale naturii, cartea are şi o temă profundă. Pe măsură ce povestea se desfăşoară, Ishmael îşi dă seama că Capitanul Ahab este atât de obsedat de Moby-Dick încât nu mai este capabil să gândească raţional. În cele din urmă, obsesia sa duce la distrugerea corăbiei şi a majorităţii echipajului.

"Moby-Dick" este o carte captivantă care m-a făcut să simt emoţii intense şi să reflectez asupra a ceea ce înseamnă să fii obsedat de ceva. Îmi place atât de mult încât am citit-o de mai multe ori şi o voi reciti mereu cu plăcere.

Succes!

Alte întrebări interesante