Limba română, întrebare adresată de Alexandra1162, 9 ani în urmă

Scrie o compunere de 20 randuri cu titlul Un copil necajit

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
8
Un copil necajit


      Este sfarsitul ierni, iar eu ma pregatesc sa merg in targul din oras pentru a cumpara lista mamei cu merinde. M-am pregatit pentru zi si am iesit pe usa casei care era de doi metri facuta din lem de o culoare rosiatica care batea spre un maro foarte deschis. Imi pare rau ca iarna a trecul deja, teorectic inca mai este deoarece zapada este existenta peste tot aproximativ. 
       Ajungând in targ un copil mi-a distras atentia de la drumul meu spre taraba Matusii Emeralda cu bunatati. Era imbracat intr-o camasa subtirica si o pereche de pantaloni rupti pe ici-acolo , iar in picioare avea niste opinci de pe timpuri. Ma holbam la el de minute bune pana când cineva a dat peste mine iar eu mi-am luat ochi de la el. Mi-am continuat drumul dand lista mamei Matusii Esmeralda care imi umpluse cosul cu alimentele cerute de mama. Când sa ies, copilul era inca acolo si era batjocorit de alti baieti imbracati ca atare in costume de rosiori si lundu-l in bataie de joc. M-am apropiat de ei si am departat baietii devenind nervoasa. Intr-un final au plecat cu capul in pamant dandu-si seama de greseala facuta. M-am asezat langa el dandu-i din cosul meu ceva de mancare si gheaca mea care spre sa-i tina de cald. Mi-a multumit nespus spunandu-mi ca daca o sa mai vin la piata el imi va aduce ceva.
Am ajuns acasa unde mama ma astepta, imi era frica de ce o sa zica când o sa-i spun ca am venit fara cosul cu alimente si fara bani. Dar mama m-a felicitat pentru fapta care am facut-o iar eu eram nespus de fericita. A doua zi m-am dus iarasi in piata deoarece mamei ii trebuiau alimentele, asa ca baiatul era iasi acolo, cu o mica cutiuta in mana. S-a indreptat spre mine iar in ciutiuta era o panglica albastra pe care mi-am asezat-o in par si pe care o port si acum.

Alexandra1162: sti sa analizezi
Utilizator anonim: da, normal ca stiu :))
Alexandra1162: in ce clasa esti
Utilizator anonim: a 7-a
Alexandra1162: pai vreau sa imi analizezi cuvinetele : doua .care. intrau. vijelios. pe. ulita si ca parti de vb si de propozitie poti
Utilizator anonim: dar trebuie sa imi dai propozitia pentru a spune cazul..functia sintactica... iar eu iti alalizez cuvintele de mai sus
Alexandra1162: ok
Alexandra1162: iti spun prop aici sau la intrebari
Utilizator anonim: pune o noua intrebare plz
Alexandra1162: a ok
Răspuns de 090584ale
3
un copil necazit

Stau si ma gandesc uneori cum e sa fi un copil necajit.Cum ar fi viata mea atunci?Cum asi trai?
Mereu vad un copil care cerseste sau e murdar si nu are haine.Mie mila de el si asi vrea sa nu mai sufere asa de mult pe cand eu stau si sunt nepasatoare cu ceo din jur.Adesea,iarna cand e frig si ingheata si crengile copacilor afara ma intreb oare cum pot trai acei copii..
Intr-o zi mama ma trimite la piata sa iau o cutie de chibrituri de la magazin .Cu restul ramas mama a zis sa imi iau eu ceva.Dar mam gandit saii dau acelui copil necajit.Acel copil nu vroia sa ii primeasca dar lam contrazis pana ia luat.Incepeau sa ii curga lacrimile de bucurie si ii spuse ca trebuie sa ii deie ceva pentru fapta sa.
El fu adoptat de familia mea si se intelesera si fura cei mai buni frati ...

fluture20: faina
fluture20: compunerea
Alte întrebări interesante