Limba română, întrebare adresată de andraene06, 8 ani în urmă

scrie o compunere de 80-120 de cuvinte cu urmatorul inceput : Daca as fi trait in urma cu 200 de ani . va rog ajutati-ma

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de aaannndddyyy1
56
trecutul (titlul )
introducere : daca as fii trait in urma cu 200 de ani , as fii prins o vreme foarteee .... saraca sa zic eu . acum 100 de ani casele erau mici , iar ziua trebuia sa se arda opaițul pentru ca femeile sa poata coase sau țese la razboi . Ganditiva putin .. daca acum o stua de ani casele erau mici , dar acum 200 de ani ?

cuprins : acum un secol , mamaliga era mancarea de capetenie a taranului roman . acest preparat era nelipsit dupa mesele taranilor romani . Pe acele timpiri ni erau cutituri din ceramica sau multe alte tipuri de care avem noi . Nu . inainte oamenii taiau aceea mamaliga cu ata . Iar acum cu cutitul si o facem cu unt . studiile au aratat ca taranii mancau vara melci si scoici , iar porcul era considerat belsugul casei .

incheiere :
Acei oameni Preistorici , sa zicem nu aveau culori , adica vedeau in alb negru ca pisicile si cainii . ei se ocupau cu
- cresterea animalelor
- cultivarea plantelor
- mestesugurile
- comertul
ceea mai mare realizare a oamenilor a foat focul . datorita hranei necesare omul preistoric a reusit sa.si dezvolte maiult creieru pana cand a ajuns sa capate pozotia vipeda ( adica de a merge ) . Cand oamenii preistorici au inceput sa mearga ei vanau animale ziua , iar seara foloseau focul pentru a se proteja de animalele periculoase . Totusi daca eu as fii trait in urma cu 200 de ani m.as fii bucurat de acele momente isotrice , deoarece acum in epoca noastra contemporala nu se mai fac razboaie si ce se facea pe vremuri .

sper ca te.am ajutat !!

andraene06: as vrea sa te rectific putin câini si pisicile nu vad alb si negru si culori care le vedem si noi dar nu toate .Apropo ms pt răspuns
Alte întrebări interesante