Limba română, întrebare adresată de paul21nicolae, 9 ani în urmă

Scrie o scurta compunere despre bunica si gradina sa. Foloseste cuvintele sa si s-a de mai multe ori. Gaseste titlul potrivit compunerii.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de HellenaD
2
Bunica si gradina ei minunata
De cum straluceste soarele bunica mea e in gradina si uda legumele ,rosiile ,castravetii ,ardeii si multe altele .Florile stau si ele la marginea casei asteptind ca niste soldatei sa fie udate ,parca strigind -hai ,la noi nu vii ?Odata , ajunsa la ele ,ea vorbeste cu ele ,eu va ud ,dar voi sa ma multumiti cu frumusetea voastra cu mirosul vostru si ori de cite ori ma vedeti intoarceti capul dupa mine,ca eu ma bucur in sinea mea ca va am.
Azi, fiind o zii insorita de vara  ,spune ea, pe careva dintre voi o sa va culeg si am le duc nepoatei mele , ca in fiecare an .Astazi e ziua ei .Toate strigau parca in cor ,iama pe  mine ,iama pe mine.Eu ,spune ea ,o sa iau din fiecare una ,iar voi invatati-o pe nepoata mea sa fie  tandra ,sa fie mindra ca si voi ,sa va iubeasca ,iar pe unde v-a merge fiecare sa se bucure de prezenta ei si sa aduca sarbatoare. 

HellenaD: Sper ca ti-a placut
paul21nicolae: Da multumesc...
Răspuns de stefypp
1
                                           gradina  bunicii
este vara.afara dogoreste cu putere soarele.totul este minunat .
dupa ce am fost la mare si la munte  am fost si la bunica mea  din partea mamei.acolo voi sta pana cand incepe scoala.
bunica are o gradina imensa de legume si fructe ,dar mai are una mai mica cu flori.toata lumea este invidioasa pe gradina sa.acolo se afla:pomi fructiferi  ,vie ,stpi de albine ,ardi gras,vinete,rosii,ardei iute,dovleac, ceapa,usturoi ,marar,castraveti,morcovi,cartofi,patrunjel,flori de piatra,gura leului,muscate,trandafiri,albastrele,iedera si multe altele.
gradina sa ma incanta.bunica s-a suparat  ca ca de la anul  se va scurta vacanta.
dabia astept sa revad  gradina sa si la anul !!!!!!!!
Alte întrebări interesante