Limba română, întrebare adresată de savraul2005, 8 ani în urmă

Scrie un eseu (minim 200 de cuvinte) care are următorul titlu: „Ce înseamnă să fii cu adevărat educat?”. În textul alcătuit de tine, vei prezenta un exemplu de om educat din antichitate şi un exemplu de om educat din timpuri moderne.
Dacă va rog !!!


savraul200: Cine ești ?
savraul200: Zi ma ?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andreea8209583
5

Răspuns:

Ce înseamnă să fii cu adevărat educat

Un exemplu de om educat din antichitate,ar fi un om din poporul grec.La greci,în special în Atena,un om educat era acel om care pana în 14 ani învață să scrie,sa citească ,noțiuni de aritmetica ,muzica și poeziile .Mult mai târziu,băieții,în special cei bogați trebuiau sa învețe oratoria si filosofia,pe lângă profesori cunoscuți. Un om educat,în Atena presupunea să practice gimnastica după 14 ani,de regula în cadrul unor gimnazii,dotate cu terenuri de sport și bazine de înot împodobite cu statui ,fântâni și porticuri. În Atena,educația viitorilor cetățeni, cădea în seama statului,chiar dacă în practica cetatea acoperea numai cheltuielile pentru orfanii din război.

Acum,un exemplu ,de om educat din timpurile moderne,din întreaga Europa,dar la curțile regale, trebuie sa îndeplinească următoarele condiții: Respectul fata de sine.Acesta presupune sa nu iti incalci promisiunile,deoarece dacă o faci iti vei pierde demnitatea. Următorul exemplu de om educat este curajul. Lașitatea, la nobili nu este recunoscuta. Curajul trebuie format și inclus în educația copilului încă de la vârste fragede. Un alt factor ce contribuie la "Ce înseamnă să fi cu adevărat educat " este stăpânirea de sine.Aceasta este cu adevărat o calitate aristocratica.Daca unui om simplu îi este caracteristic sa răspundă vulgar,atunci aristocratului îi este caracteristic sa răspundă calm atat la veștile proaste cât și la cele bune.

Sper ca te-am ajutat și sper ca nu este un eseu prea scurt!

Alte întrebări interesante