Limba română, întrebare adresată de monalina654, 9 ani în urmă

scrie un text despre peruși care sa introduci ..ce culoare pot avea ,ce boli pot lua , de unde sunt ei ,repede, ,,,!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de SorinaLaura8
2
Peruşul este o specie pe papagal de talie mică, foarte colorat. Deşi culoarea originară a peruşului este verde, în urma dorinței de obținere a mai multor culori (prin genetică) s-au obținut peruşi cu diferite nuanțe de verde cu sau fară capul galben, exemplare turcoaz, verzi-gălbui, galbene, albastru deschis, violet, albicioşi şi chiar alb pur, cu ochii roşii. Fără îndoială, acesta este cel mai comun papagal de companie.
Originar din emisfera sudică, mai exact din Australia, acesta s-a răspândit în toată lumea cu peste 5 milioane de exemplare.
Peruşii, deşi aşa mici, pot suferi de boli foarte grave, unele cu transmitere şi la om. Una dintre cele mai frecvente este psitacoza, cunoscută sub numele de ,,febra papagalilor". Această boală este produsă de o bacterie extrem de contagioasă (Chlamydia psittaci). Mai pot suferi de afecțiuni ale guşiței, râie, boli ale ficatului, deficiențe de calciu, vitamita D si A şi de tumori.
Peruşii sunt păsări foarte energice, de aceea au nevoie de mult spațiu de joacă şi de cât mai multă dragoste şi atenție!

monalina654: Mulțumesc mult
minuneaLisa5555: Mulțumesc mult
Alte întrebări interesante