Limba română, întrebare adresată de opreagabriellau, 9 ani în urmă

scrieti o descriere stiintifica pe ca sa o transformati intr-o descriere literara

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ajutorrrrrrr
0
Ghiocel
Salt la: Navigare, căutare Ghiocelul (Galanthus L.) este un gen de plante bulboase din familia Amaryllidaceae, plante care înfloresc printre primele la începutul primăverii.

Cel mai reprezentativ membru al genului Galanthus este Ghiocelul comun (Galanthus nivalis).

Ghioceii nu trebuie confundați cu două plante asemănătoare, lușca (Leucojum vernum) și ghiocelul bogat (Leucojum aestivium); acestea sunt mult mai mari și au toate cele șase petale de aceeași mărime, deși unele specii de Galanthus au segmentele interioare de aceeași mărime cu cele exterioare.

IstoricLegendele balcanice povestesc despre ghiocei că au apărut după ce mai mulți copii au fost alungați de acasă de către părinți și lăsați în viscol.Neavând nici un loc unde să se adăpostească,ei au murit,dar Dumnezeu a hotărât ca trupurile lor să se transforme în ghiocei.O altă legendă spune că aceștia au apărut în momentul în care Adam și Eva au fost alungați din Rai. Ajunși pe Pământ și nemaivăzând asemenea viscol și răcoare, au încercat să caute calea de întoarcere în Rai, dar nu au mai găsit-o. Atunci, îngerul trimis să îi însoțească a luat în mână un bulgăre peste care a suflat și s-a transformat în ghiocel. Odată cu apariția ghioceilor, nămeții au început să se topească și pământul a cunoscut pentru prima dată primăvara.Pe data de 2 ianuarie italienii împodobesc statuia Sfintei Fecioare cu ghiocei și ghirlande, asociind astfel aceste flori cu puritatea.De-a lungul istoriei ghioceii au fost apreciați datorită gingășiei lor.Ei sunt un leac împotriva epilepsiei,a problemelor neurologice și neuromusculare, dar și împotriva maladiei Alzheimer.

Soiuri recomandate
Varietăți care înfloresc din ianuarie până în februarieGalanthus nivalis- este ghiocelul obișnuit, care înflorește din ianuarie și care, în condiții favorabile, continuă să înflorească până în martie. Galanthus nivalis 'Flore...2007 - 2226                                                                                                                                                                                                                                                                 ghiocelul este , din punctul meu de vedere , cea ma gingasa floricica . "petalele" lui plapande , seamana cu o paturica moale . 
prmavara , iese la lumina soarelui , de sub pamtul rece si inghetat , cu mare trandete , si isi face aparitia printre noi , oamenii ..  cu toate ca se ofileste repede , sunt de ajuns 10 minute pentru a - l tine in mana si pur si simplu incepi sa -l adori !! 
ghiocelul parca da culoare primaverii si simti cu adevarat ca a trecut iarna cea fara scrupule , si natura a revenit din nou la viata si s-a mai incalzit !
fara ghiocei , cred ca primavara nu ar mai fi la fel !!!! 
Alte întrebări interesante