Istorie, întrebare adresată de josh7, 7 ani în urmă

“Scrieți un eseu în care să
prezentați viața cotidiană într-un
oraş din Țările Române în evul
mediu.”
Mă ajută cineva cu un eseu??

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mariussxz
2

Răspuns:

Viața cotidiană în orașele din Țările Române în Evul Mediu era destul de diferită față de cea de astăzi. Orașele erau locuri unde se adunau oameni din toate clasele sociale, cu scopul de a trăi împreună și de a se bucura de avantajele oferite. Populația era formată din nobili, burghezi, muncitori și servitori.

În această perioadă, orașele erau centre economice importante unde se desfășurau activități comerciale, producţie şi servicii. Oamenii lucrau în ateliere, fabrici și magazine pentru a-şi câştiga traiul. Existau mai multe tipuri de comerţ cum ar fi produse agricole, textile, metale preţioase şi alte bunuri. Acestea erau vândute în piaţa locală sau exportate către alte regate ale Europei.

În această perioadă, oamenii trăiau într-o lume rural-urbana in care orasul si satele erau legate prin intermediul unor drumuri si ale unor canale navigabile. Oraşele erau adesea inconjurate de ziduri puternice care le protejau de invaziile straine si care delimitau teritoriu lor. Aceste ziduri ofereau protectie impotriva atacurilor inamice si a bandelor de tâlhari.

Oamenii tratau cu respect religia si credinţa lor era foarte importanta pentru ei. Exista numeroase biserici in orasele din Țara Romaneasca unde oamenii mergeau pentru rugaciune si participare la slujbe religioase. Cu toate acestea, exista si superstitii populare care au fost folosite pentru a explica evenimentele neobisnuite sau fenomenele naturale pe care nu le putea explica tehnologia timpului respectiv.

Concluzionand, viaţa cotidiană într-un oraş din Țara Romaneasca în Evul Mediu era destul de diferita faţã de cea din prezent. Oraşele erau centre economice importante unde se desfasurau activitati comerciale si producţie; populaţia era formatã din nobili, burghezi, muncitori şi servitori; existau ziduri puternice care protejau teritoriu lor; religia era tratata cu respect; iar superstitiile populare explicã evenimentele neobisnuite sau fenomenele naturale pe care nu le putea explica tehnologia timpului respectiv.


josh7: Mersi omule
josh7: Chiar mersi
mariussxz: cu plăcere)
Răspuns de constandacheella
2

Explicație:

Eseu viata cotidiană în tarile române în evul mediu

Viata cotidiana din tarile române în evul mediu a fost marcată de o serie de factori care au influențat modul în care oamenii trăiau și se organizau.

În primul rând, existau conflicte politice și economice constante între diferitele principate și regate care controlau teritoriul. Acestea au dus la raiduri și invazii frecvente, precum și la foamete și sărăcie.

Economia era bazată în mare parte pe agricultură, iar majoritatea oamenilor trăiau în sate și munceau pământul pentru a-și hrăni familiile. Totuși, existau și comunități de negustori și meseriași care se ocupau cu comerțul și producția de bunuri necesare vieții cotidiene.

Religia a avut un rol important în viața cotidiană a oamenilor, iar Biserica Ortodoxă a jucat un rol crucial în organizarea societății. În această perioadă, multe biserici și mănăstiri au fost construite, iar religia a oferit un sens spiritual și un consolament în vremurile grele.

Cu toate acestea, viața cotidiană a fost marcată și de conflicte interetnice, cu evreii și alte minorități fiind discriminați și supuși la restricții. În ciuda acestor provocări, cultura și tradițiile au continuat să se dezvolte, cu oamenii păstrând legătura cu rădăcinile lor și transmițându-le din generație în generație.

În general, viața cotidiană din tarile române în evul mediu a fost dificilă, marcată de conflicte și incertitudine, dar oamenii au reușit să-și construiască comunități și să-și păstreze cultura și tradițiile.

Sper ca ți am fost de ajutor


josh7: Chiar ai facut o fapta buna astazi ms :)
constandacheella: cu placere
Alte întrebări interesante