Limba română, întrebare adresată de diaconuelena691, 8 ani în urmă

t Mesajul reclamel se construieste in jurul unei careristici a produsului promovat De ce se face apel la imaginea unul cal pentru a fi evidentiat mesajul? .
6 Explica raportul dintre sensul propriu de baza şi sensul propriu secundar al verbului a toarce in constructia mesajului reclamei
7 Exista in reclama o dispunere cromatica speciala?Ce legaturi poti face intre culorile diferitelor componente ale reclamel?
8 Cum contribuie jocul de lumini şi de umbre la constructia mesajului?
9 De ce crezi ca produsul promovat nu este situat in imagine intr-o pozitie privilegiata?

Am nevoie urgent!Dau coroana ​

Anexe:

Komisarul: NU stiu despre e reclama este vorba!
diaconuelena691: Am pus poza cu reclama

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Komisarul
10

Răspuns:

Buna! Asa, da!

Pentru a regiza o reclama exista o intreaga echipa care lucreaza. Mesajul reclamei de obicei se construieste, intr-adevar, in jurul caracteristicilor unui produs, dar nu este o regula generala.

6. Reclama despre care vorbesti este intr-adevar cu mesajul construit din verbul "a toarce", dar cu sens figurat, dar si pentru  a da o nota de umor. De ce spun acest lucru? Pai, imaginea calului care este rasturnat penru a-ti capta intraga atentie, la prima vedere iti da impresia turmentarii sau a  rasfatului. Insa partea de jos a reclamei, te aduce acolo unde regizorul doreste sa transmita mesajul - Uleiul de MOTOROr, cum 1 cal putere nu necesita decat hrana naturala, un motor cu mai multi CP, are nevoie de ungere!

Raportul dintre sensul propriu-sensul figurat al verbului "a toarce" este echilibrat, tocmai prin modul in care regizorul a stiut sa impleteasca imaginea cu cuvantul cu dublu sens!

7. Dupa cum se vede in imaginea postat de tine, cromatica joaca si ea un rol important, fiindca culoarea predominanta este albastrul ( care este o culoare rece, ce transmite senzatia de frig), dar care ar insemna  ca uleiul de motor va incalzi chiar si 1 CP!

8.  In orice reclama lumina este importanta, fiindca scoate in evidenta sau nu, ceea ce regizorul vrea sa transmita. In cazul reclamei postate, calul rasturnat este luminat, ca si produsul, de altfel!

9 Pozitia produsului nu este in mijloc, de exemplu, fiindca nu ti-ar fi transmis nimic interesant, tie ca si client! Asa, esti atras de imaginea calului rasturnat! Inteligent, nu?

Explicație:


Komisarul: cu placere!
diaconuelena691: Mulțumesc mult pentru că m au ajutat!
ioanaalexia590: ms
Alte întrebări interesante