Limba română, întrebare adresată de mario6737oooo, 8 ani în urmă

test argumentativ Opinia referitoare la legatura dintre personalitatea unui om si cea a parintilor sai

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de glaube23
3

Răspuns:

In opinia mea, familia are un rol extrem de important in viata unui adolescent

In primul rand, familia reprezinta primul cadru de dezvoltare al copiilor. In cadrul acesteia dobandim primele deprinderi din aceasta lumea, cum sa ne deplasam, cum sa mancam, comunicam si cum sa ne purtam, deprinzand astfel “cei 7 ani de acasa” . Ea este primul etalon dupa care ne este modelata personalitatea in bine sau rau, spre exemplu daca vedem de mici ca parintii nostrii au fumat sa exista sansa ca si noi sa facem la fel, sau contrar, vazand ca acestora le face rau sa reusim sa evitam aceste vici.

Tot datorita familiei, in special datorita parintilor acumulam si primul bagaj de informatii. Fiecare copil vazandu-si proprii parinti ca pe niste Einsteini ai lumii. Fiecare parinte avand datoria sa asigure toate cele trebuincioase, sa isi educe cat de bine pot copii, iar prin experienta lor de viata atat in copilarie cat si pe tot parcursul vietii, mai ales in adolescenta ca se schimba perceptiile despre viata sa le ofere mereu sfaturi despre cum sa fii bun si cum sa te descurci in aceasta lume nebuna.

In concluzie, putem spune ca familia, desi este format dintr-un grup mic de oameni are un rol foarte mare in viata unui adolescent si nu numai, acela de a contura viitoarele generatii pentru o mai buna dezvoltare a lumii.


mario6737oooo: E corect sigur?
mario6737oooo: Nu sunt acasa sa verific...dau copy paste direct
glaube23: e corect
Alte întrebări interesante