Franceza, întrebare adresată de SlavaLuca, 9 ani în urmă

Traduceti va rog frumos!
Dans le ciel,le Soleil s'amuse a regarder Cigalou.Mais quelqu'un crie:
Cigalou est sans chapeau!Il va attraper un coup de soleil!
Phou!Phou!dit le Vent en s'envolant.Je vais lui trouver un chapeau!
Il monte vers la prairie,la ou sont les fleurs.Pres des Sapins,il y a une enorme Campanule!Elle se laisse cueillir et pousser par le Vent-phou!phou!-jusque sur la tete de Cigalou.
Cigalou arrive dans la prairie.Tout le troupeau accourt a sa rencontre.
Ah!comme Cigalou est heureux la-haut sur la montagne!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Freetown
1
În cer soarele se amuză privindu-l pe Cigalou. Dar cineva strigă:Cigalou e fără pălărie! El va primi o insolație! Fu,fu spune vîntul  zburînd deasupra lui.Eu îi voi găsi pălăria. El urcă prin pajiște, acolo unde sunt florile. Aproape de brazi, este un clopoțel foarte mare.El se lasă smuls și dus de vînt-Fu,fu, pînă pe capul lui Cigalou.Cigalou ajunge în pajiște. Toată turma îi aleargă în întîmpinare.Ah, cîte de fericit era Cigalou acolo sus, pe munte.
Răspuns de spidie
1
 Pe cer, soarele se amuza privindu-l pe Cigalou. Insa cineva striga: Cigalou nu are palarie! Va avea o insolatie! Fu! Fu! spune vântul in zborul sau! Eu ii voi gasi o palarie! Se indreapta spre o preerie, acolo unde se gasesc flori. Aproape de brazi se afla un clopotel (floare) imens. El se lasa cules de vântul Fu!Fu! pâna pe capul lui Cigalou. Cigalu ajunge in preerie.Tot trupoul alerga sa-l intâlneasca. Ah! Cât de fericit este Cigalou
acolo sus pe munte!

Alte întrebări interesante