Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

trasaturile genului epic va rooooog maine dau teza dau coroana si 5 puncte

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de AndreeaElenaBianca
3
Genul epic cuprinde opere in proza si opere in versuri .
Este o opera literara in care
-exista personaje
-se povestesc intamplari la care participa personajele
-naratorul prezinta evenimente reale sau ireale.
- ideile , sentimentele si gandurile autorului sunt exprimate indirect , prin intermediul personajelor
Opera epica se bazeaza pe obiectivitatea prin utilizarea persoanei a-3-a .

Utilizator anonim: mersi mult
Răspuns de Khiara
2
Genul epic cuprinde totalitatea operelor literare, populare sau culte, de obicei în proză, în care ideile, gândurile și sentimentele sunt exprimate în mod indirect cu ajutorul acțiunii și al personajelor. Acțiunea are timp și spațiu, iar modurile de expunere sunt narațiunea și dialogul, dar apare și descrierea.
În primul rând, acțiunile petrecute în operele epice pot fi povestite pe baza momentelor subiectului. Acestea sunt: expozițiunea, intriga, desfășurarea acțiunii, punctul culminant, deznodământul. În texturile epice apar personaje, care pot fi principale, secundare, episodice, figurante.
În al doilea rând, acțiunea este povestită de un narator subiectiv (la pers. I) sau obiectiv (la pers. a III-a). Partea de vorbire dominantă este verbul. Pot fi remarcați indicii spațio-temporali, care arată locul și timpul acțiunii. 
De asemenea, operele epice pot fi scrise și în versuri. Exemple sunt: fabula, balada, epopeea și poemul. (ultimele două habar n-am ce sunt, dar nu cred că se studiază în gimnaziu).
În concluzie, genul epic cuprinde toate operele în care modul de expunere principal este narațiunea și în care apare o acțiune, care poate fi povestită pe baza momentelor subiectului.

Utilizator anonim: mersi din suflet
Alte întrebări interesante