Biologie, întrebare adresată de ludmilacurmei3, 8 ani în urmă

Trebuie sa realizez pe foaie A4 un proiect din:1 ,,Mi-as dori sa inventez.... ,, 2.,,Mi-as dori sa se invinteze...,, 3.Sa caracterizez un savant si invintarile lui,,. pentru stiinte cl.5.Un multumesc enorm pentru cine ma poate ajuta si rasplata in puncte.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de frusu95
17

Răspuns:  SPER SĂ TE AJUTE ! :* :*

  1.                          MI-AȘ DORI SĂ INVENTEZ ..

  Eu , o elevă de clasa ... , am puterea de a inventa un lucru . Putere care mă face să radiez de bucurie , doar că nu pot să mă limitez la un singur lucru .

  Dacă ar fi să aleg din domeniu medical , aș alege să inventez leacul pentru cancer , la scoală aș alege să inventez lecțiile online , acasă aș vrea un roboțel care să mă ajute la orice treabă pe care mi-o dă mama ,dar nu am puterea asta ,trebuie să mă limitez la un singur lucru.

 Mi-aș dorii să inventez robotul perfect care să vorbească cu mine , să nu mă mai simt niciodată singură . L-aș crea pe MecaRob să mă ajute la tot ! L-aș lua cu mine la școala , la magazin , în parc .. oricunde

 Eu si inveția mea MecaRob am fi de nedesparțiți ! Știu că mulți vor fi invidioși pe invenția mea genială dar fiecare cu imaginația și puterea lui de a crea ceva

  2.                           MI-AȘ DORI SĂ SE INVENTEZE ...

  Analizând cu atenție lumea din exterior mi-aș dori să se inventeze oameni  noi !

 Pe vremea bunicilor mei , viața era altfel . Îți era mai mare dragul să ieși afară să privești natura și oamenii .

 În lumea mea vreau ca oamenii să se schimbe ! În mod normal aș vrea să seschimb multe lucruri , dar de ce să mi doresc o schimbare radicală cănd pot schimba greșseala . Dacă s-ar inventa oameni mai buni  totul ar fi diferit , poate vor fi noi descoperiri , noi metode de a trăii , o viață complet diferită în mai bine  , dar până atunci pot spera doar că nu v a fi nevoie de o invenție ca să se schimbe oamenii ! Sper ca aceștia să devină mai buni din propria inițiativă !

 Mi-aș dorii să nu-mi doresc o invenția pentru a face oamenii mai buni , pentru ca aș irosii o asemenea putere pe un lucru atât de ușor.

3.                              BENJAMIN  FRANKLIN

  Benjamin Franklin este una dintre cele mai cunoscute personalități din istoria Statelor Unite, unul din Founding Fathers, diplomat, om de știință, inventator, filozof, profesor și om politic...

  A organizat prima bibliotecă din America, a fost un inventator care a creat multe obiecte, care sunt indispensabile astăzi, printre care se pot menționa ochelarii bifocali și paratrăsnetul, și i-a uimit pe oamenii de știință din toată lumea cu experimentele sale din domeniul electricității.

  În vremea sa era extrem de cunoscut și de influent și în Europa. Franklin a fost cel care i-a convins pe englezi să retragă "Legea timbrului", respectiv i-a convins pe francezi să intervină în Războiul de Independență al Statelor Unite de partea acestora. În Statele Unite ale Americii, a fost unul din semnatarii de frunte ai Declarației de Independență a Uniunii și al Constituției americane.

  Franklin și-a dat seama că fulgerul este o descărcare electrică din nori. În cartea sa a sugerat un experiment pentru a testa aceasta. Cu ajutorul fiului său William, Franklin a realizat acest experiment în 1752. Cei doi au mers într-un câmp în timpul unei furtuni, au înălțat un zmeu, și au atras sarcina electrică cu ajutorul unei chei. Văzând o scânteie, teoria lui era demonstrată. Franklin era și un om practic pe lângă un bun teoretician, inventând paratrăsnetul (în 1753) pentru a apăra clădirile de fulgere.

  Franklin a elaborat prima teorie generală cu privire la fenomenele electrice. A introdus notarea corpurilor electrizate cu + și -, remarcând că există doar două tipuri de sarcini electrice.

  O altă invenție a sa o constituie roata electrică, care a semnificat descoperirea posibilității de a transforma, în mod continuu, energia mecanică în energie electrică.

   A întocmit un proiect pentru construirea vapoarelor puse în mișcare de aburi.

 


ludmilacurmei3: Multumesc foarte mult pentru idee.Este super!
frusu95: Mă bucur că iți place! M-ai poți modifica tu să o faci exact pe placul tău ❤️
ludmilacurmei3: Desigur,aveam nevoie de o idee.
frusu95: Cu mare drag
Alte întrebări interesante