Biologie, întrebare adresată de dinca8122, 7 ani în urmă

ucerea vege male resur ere a Teme şi aplicaţii 1.0 1. Răspunde la următoarele întrebări: a) Care sunt condiţiile de mediu care influenţează viețuitoarele din ecosis- temele de apă curgătoare? b) Ce adaptări la mediul acvatic prezintă vieţuitoarele care trăiesc în râurile de munte? Dar cele care trăiesc în râurile de câmpie? Precizează cel puţin două adaptări la mediul acvatic ale vieţuitoarelor din imaginile de mai jos.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de tabanmatei044
2

Răspuns:

a) Condiţiile de mediu care influenţează vieţuitoarele din ecosistemele de apă curgătoare pot include temperatura apei , concentrația de oxigen din apă, nivelul de aciditate al apei (pH), cantitatea de substante nutritive din apă, viteza curentului, şi gradul de intuneric sau lumină care ajunge în apă.

b) Vieţuitoarele care trăiesc în râurile de munte pot prezenta adaptări pentru a se putea adapta la temperaturi scăzute ale apei, un curent mai puternic şi mai rece, şi o cantitate redusă de substanțe nutritive in apă. De exemplu, unii peşti pot avea plăci osoase care le permit să înoteze mai bine împotriva curentului puternic sau pot dezvolta piele groasă pentru a se proteja de apa rece.

c) Vietuitoarele care trăiesc în râurile de câmple pot prezenta adaptări pentru a se putea adapta la temperaturi mai ridicate ale apel, un curent mai slab şi o cantitate mal mare de substanţe nutritive în apă. De exemplu, unii peşti pot dezvolta organe respiratorii care le permit să respire aerul atmosferic, astfel încât să poată supravieţui în apă cu un nivel scăzut de oxigen. Alte viețuitoare, cum ar fi broaştele şi puii de păsări, pot avea plăci osoase care le permit să înoate mai bine în apa mai puțin adâncă şi mai puțin curentoasă.


dariusleonte: ms mai ajutat și pe mine
Alte întrebări interesante