Limba română, întrebare adresată de msvernej, 7 ani în urmă

un eseu ne structurat la textul "ultima luna de toamna " de Ion Druță.
Va rogg!!!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de davidsimona842
0

un eseu ne structurat la textul "ultima luna de toamna " de Ion Druță.

Va rogg!!!

"Ultima luna de toamna" de Ion Druță este o poezie atmosferica care capteaza tristetea si melancolia acestei perioade de an. Textul descrie luna de toamna ca fiind ultima si singura, sugerand ca este o perioada de sfarsit si de inchidere.

Imaginile folosite de autor sunt puternice si evocative, descriind frunzele care cad si vantul care sufla rece. Aceste imagini sugereaza ideea de schimbare si de final, precum si de singuratate si izolare.

Tema singuratatii este prezenta in tot textul , prin descrierea frunzelor singure care cad si a vantului rece care sufla, sugerand ca aceasta luna de toamna este singura si ultima si ca este o perioada de sfarsit si de izolare.

Ritmul poeziei este lent si trist, reflectand starea de spirit a autorului si tema poeziei. Cuvintele si frazele sunt alese cu grija pentru a crea acest ritm trist si melancolic, care se potriveste perfect cu tema poeziei.

In concluzie, "Ultima luna de toamna" de Ion Druță este o poezie puternica care reuseste sa capteze tristetea si melancolia acestei perioade de an prin imagini evocative si un ritm trist. Tema singuratatii este prezenta in tot textul si se imbina perfect cu atmosfera melancolica a poeziei.

fără hate varog doar sper că te am ajutat !

Alte întrebări interesante