Limba română, întrebare adresată de mmc, 8 ani în urmă

URGENT! Puncul A, cu subpunctele 1 și 5 și punctul B. Mulțumesc mult! Dau 100 puncte și coroană.
DORESC SERIOZITATE!!

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de necunoscutul67
2

1) Sensul secventei exprima dorinta autorului pentru acea insula.

5) Aceasta fraza se refera la faptul ca insula purta o frumusete de neasemuit si parca vorbea o limba necunoscuta de nimeni si de nimic in lume asa fiind considerata de autor.

In opinia mea , aglomeratia afecteaza cu adevarat o zona turistica.

In primul rand, aglomeratia afecteaza cu adevarat o zona turistica deoarece persoanele de cele mai multe ori nu tin cont de regulile pe care ar trebui sa le respecte. Chiar locurile pline de o frumusete aparte ajung sa fie distruse din cauza aglomerari. Oameni nu tin cont de pastrarea linistei si regulilor locului , acestia dorind sa aiba parte numai de distractie si fiind dezinteresati de protejarea unui loc frumos si linistit.

In al doilea rand, persoanele care vin sa fac vizite acelui loc isi ia de celemai multe ori chipsuri si tot felul de mancare nesanatoasa si altele, aruncand ambalajele sau chiar sticlele cu suc, apa si alte lichide pe pamant si poluand acea regiune fara sa-si dea seama de greselile infaptuite. De aceea e bine ca un loc sa fie pastrat cat mai curat, linistit, fara ambalaje si alte gunoaie care duc la poularea acelui mediu si sa se tina cont de regulile impuse.

In concluzie, aglomeratia afecteaza o zona turistica deoarece nu tin cont de reguli si ajung sa afecteze acea zona.

Răspuns de AlishaMasha
2

Răspuns:

1) Sensul secventei "nu am ajuns sa ma satur" din textul dat este acela ca lui Lut nu i-a ajuns timpul de stat pe acea insula, fiindca, pentru el, insula era un loc foarte important si frumos; nu se putea desparti desparti de ea asa usor.

5) Aceasta secventa se refera la faptul ca insula aceea avea un farmec aparte, o aura unica pe care nu a mai vazut-o in alte locuri, cel mai probabil, aceasta fiind cauza de care "s-a indragostit" asa tare de Ibiza. Limba vorbita acolo i s-a parut mult mai frumoasa si expresiva fata de alte limbi cunoscute si frumoase; in acest caz italiana si franceza.

B. Dupa parerea mea, aglomeratia afecteaza cu mult o zona turistica.

Fara sa ne dam seama, noi, oamenii, afectam foarte mult natura, mediul inconjurator, copacii si apa care ne dau viata in fiecare zi... Dar, cum? O afectam extrem de mult doar prin simpla aruncare pe jos a unei pungi de chipsuri. De cate ori nu am intalnit pe jos aruncate la voia intamplarii sticle de plastic, ambalaje de la diferite dulciuri... A fost un peisaj groaznic. Daca un singur om poate face atatea, nici nu vreau sa imi imaginez cate pot face mai multi oameni la un loc. Am fost odata sa vizitez o padure care avea copacii taiati. Nici padure nu o mai pot numi. Era mai degraba... un loc pustiu, fara viata.

Noroc ca exista rezolvare pentru orice problema, oricat de mare si grea ar fi. La fel ca la matematica. Stiu ca daca am lucra impreuna, am planta pomi, am face tot posibilul sa nu mai aruncam sticle si ambalaje pe jos... Natura ar fi alta mai devreme sau mai tarziu. La fel cum putem strica, putem si repara. Cheia este sa vrem, sa ne pese.

Natura e numai una, si trebuie sa avem grija de ea, sa o iubim, asa cum ne iubeste ea pe noi.

Alte întrebări interesante