Limba română, întrebare adresată de emale4186, 7 ani în urmă

Va rog comentați citatul: Cunoașterea de sine înseamnă putere​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de marcelcoscodan10
0

Răspuns:

Cunoasterea de sine inseamna sa renunti la a mai incerca sa fii, sa gandesti sau sa actionezi la fel ca ceilalti. Adica sa iti dai voie sa fii ceea ce vrei sa fii, sa faci ceea ce vrei sa faci, fara teama ca vei fi judecata de ceilalti.

Răspuns de miha0825
1

Răspuns:

Cunoasterea de sine înseamnă putere, deoarece noi suntem proprii stăpâni. În opinia mea, trebuie să fim conștienți si stăpâni pe noi indiferent de situație și de moment.

În primul rând, a te cunoaste pe tine insuti inseamna a capata incredere in fortele proprii, acceptarea defectelor, nu doar a calitatilor ,si a fi constient de perechea bine-rau existenta in fiecare. Astfel, daca te cunosti pe tine, iti cunosti limitele, esti capabil sa interactionezi armonios cu cei din jurul tau, si iti poti invinge temerile. De exemplu, daca ti-e teama de a vorbi in public , de a tine discursuri, prin cunoasterea propriei persoane vei gasi cumva forta de a trece peste asta si a reusi.

În al doilea rând, cunoasterea de sine constituie un punct de plecare in construirea unei motivatii puternice. De asemenea, aceasta cunoastere te poate determina incotro iti indrepti pasii. De exemplu, ca elev de liceu, prin cunoasterea sau descoperirea abilitatilor ,aptitudinilor de care dispui, poti decide ce facultate vei urma in viitor, fiind motivat sa ajungi acolo.

În concluzie, a te cunoaste este foarte important pentru ca asa vei gasi un tel de urmat si vei fi capabil sa ii cunosti pe cei din jurul tau, indivizii acestei lumi fiind, in mod inconstient, interconectati.


emale4186: Ms mult
miha0825: Cu drag!
Alte întrebări interesante