Istorie, întrebare adresată de oleshcabarbos, 9 ani în urmă

Va rog datimi ceva informatii sau ceva despre "Viata economica in India si China in Antichitate"

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Melania201
13
in China:
la ei, in antichitate se mai spuneau 'huni'.
Am sa iti dau trei dintre cele mai mari inventii ale lor:Hârtie: În jurul anului 100 d.Hr., un bărbat pe nume Tsai Lung a întins o foaie din pastă de lemn și cânepă, pe care a pus-o la uscat și a inventat hârtia.
Busola: Vechii chinezi au fost marinari foarte pricepuți. Aceștia au folosit busolele pentru orientarea templelor la început, însă în cele din urmă le-au folosit pentru navigație. Cu sute de ani înaintea europenilor au construit vase cu pânze, manevrate cu ajutorul cârmelor. Aceștia au ajuns în Africa pentru a face comerț.
Praful de pușcă se presupune că a fost descoperit de asemenea în China.
TRADIŢII
Dragonul chinezesc si simbolul Yin și Yang, după cum credeau chinezii, reprezentau elementele naturii aflate în armonie.---ERA CEA MAI RENUMAITA TRADITIE, UNII CHINEZI O MAI SARBATORESC SI ACUM.



IN INDIA
La originile civilizaţiei indiene se află civilizaţia Indus, după denumirea fluviului pe cursul căruia este localizată. La fel ca Egiptul şi Mesopotamia, a fost una fluvială cu o agricultură bazată pe irigare. Ea se constituie în mileniul al III-lea î.Hr. avînd ca fondatori triburile dravidienilor. Arheologii au descoperit cîteva sute de aşezări atribuite civilizaţiei Indus, printre care se evidenţiază Mohenjo-Daro şi Harappa. Acestea impresionează prin rigoarea planificării urbanistice şi tehnica construcţiilor: străzile pavate cu lespezi de piatră, casele din cărămidă arsă cu 2-3 etaje, sistem de canalizare. Majoritatea populaţiei se îndeletnicea cu agricultura, meşteşugăritul, iar negustorii au stabilit legături comerciale cu regiuni îndepărtate. Astfel, sigilii cu scrierea proprie acestei civilizaţii, nedescifrate pînă în prezent, au fost descoperite în Asia şi Mesopotamia. După 1700 î.Hr. civilizaţia Indus decade, iar valea Indusului îşi pierde statutul de centru cultural.
Către mijlocul mileniului al II-lea î.Hr., în India de Nord-Vest pătrund popoarele de agricultori ale arienilor, care s-au amestecat cu populația autohtonă. Aceştia se delimitează de populaţia locală prin limbă, religie şi structura socială. Perioada cuprinsă între secolele XV–VI î.Hr. este de obicei numită India vedică, deoarece singurele izvoare pentru cunoaşterea acestei epoci sînt vedele, cărţile sacrale ale arienilor. Societatea este strict împărţită în patru caste, varne, apartenenţa la care era de la naştere, iar trecerea în altă castă era imposib
Destrămarea Imperiului Maurya a permis înflorirea a numeroase regate. În secolul al IV-lea d.Hr, cea mai mare parte a Indiei este din nou reunită sub o unică autoritate, Imperiul Gupta, cunoscînd pentru o perioadă de 200 de ani o epocă de prosperitate. Perioada dinastiei Gupta este considerată epoca de aur a culturii indiene. Cu această perioadă se încheie istoria Indiei Antice, după care urmează o epocă confuză, de invazii.


AM LUAT TOTUL DIN CAITUL DE STUDII ISTORICE (ISTORIA ANTICA A TARILOR)
SPER CA TE-AM AJUTAT!

oleshcabarbos: Mersi mult, dar mia imi trebuia info despre cum imparteau teritoriile la tarani, cine impartea, tot ce a fost legat de i. Hr.
Melania201: inteleg, cand voi ajunge acasa, voi mai citi putin din carte iar apoi am sa iti scriu :)
Alte întrebări interesante