Franceza, întrebare adresată de Iuliana1112, 9 ani în urmă

va rog foarte mult sa ma ajutati și pe mine la traducere

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de spidie
0
In timpul in care lupii si ursii ocupau Ille de France, tribul gaelic Parisii descoperea o insula ascunsa in mijlocul trestiilor. Clima este blânda, vânatul si pestele existau din abundenta. Galii se instaleaza si creaza o mica cetate, Lutéce, care, in 360, devine Paris. Ocupata de romani, invadata de barbari(...)
orasul nu inceteaza sa prospere, devenind, de-a lungul secolelor,  bine numitul oras al luminii. Inima orasului este incolacita  pe un plan in spirala, care trece din cartier in cartier, de la insula cetatii, pâna in cartierele periferice.
 Paris este inconjurat de coline, care erau odinioara pline de sate si orase; numele lor a ramas: Montmartre,  Montparnasse, muntele Sfânta-Généviève...Natura isi recâstiga drepturile la marginea frumoaselor cartiere, la vest : padurea de Boulogne, la est, padurea Vincennes, care ascunde un parc zoologic si floral de toata frumusetea.
 Insa locul indragit de catre parizieni este fara contestare fluviul Seine.
  Lenevesc pe vaporasele musca sau se plimba pe jos de-a lungul cheiului, se pierd in contemplarea celor 32 de poduri, care traverseaza fluviul, dintre care cel mai vechi este Pont-Neuf, si cel mai recent Charles de Gaulle, inaugurat in 1996...

Iuliana1112: Va mulțumesc foarte mult!!!
spidie: cu placere :)
Alte întrebări interesante