Limba română, întrebare adresată de maradanila6, 8 ani în urmă

Va rog foarte mult! Un rezumat Foarte Detaliat pentru cartea "CITITORUL DIN PESTERA" de Rui Zink​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de AlexandraF
3

După ce citim integral cartea "Cititorul din peșteră" de Rui Zink putem face un rezumat foarte detaliat.

Astfel, rezumatul operei "Cititorul din peșteră" de Rui Zink este următorul:

Naratorul este un copil al străzii în vârsta de aproximativ 15 ani, căruia i-au divorțat părinții. Din această cauză, este nevoit să fure pentru a putea trăi.

Într-o zi, se sperie de garda regală ce căuta un alt hoț care dăduse o mare spargere, și caută un loc unde să se ascundă. Însă, alunecă și cade în apă, se agață de o parâmă și urcă în barca unor marinari. Marinarii plecaseră să-l captureze pe Anibalector, un monstru căruia îi plăcea să citească. Aceștia l-au găsit pe băiat pe barcă, iar căpitanul a decis că poate rămâne atăt timp cât muncește.

Din senin s-a iscat o furtună, iar băiatul a fost luat de ape și dus în peștera monstrului care era plină de cărți și oase umane.

Pentru a nu fi mâncat de Anibalector copilul a fost nevoit să citească cărți, cei doi ajungând să se înțeleagă foarte bine.

După mult timp, echipajul a venit după copil, dar și să prindă monstrul. Au pregătit o capcană cu cărți pentru Anibalector, ce a funcționat, capturându-l. Aceștia au ținut monstrul captiv, însă băiatul a riscat totul pentru a-l elibera. Putea să meargă cu acesta în peșteră, dar a refuzat. Din această cauză a trebuit să suporte consecințele.

O altă variantă de rezumat al operei, "Cititorul din peșteră" de Rui Zink, poți citi aici: https://brainly.ro/tema/6290739

Spor la teme!

#SPJ9

Alte întrebări interesante