Biologie, întrebare adresată de sabinaelena4, 9 ani în urmă

Va rog sa ma ajutati , as vrea niste curiozitati despre animale si plante , cam cat o pagina A4 , fiecare.
Multumesc anticipat!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de dodo30574
3
Vulpea: Desi nu se intampla foarte des, vulpile sunt si indragite animale de casa. Insa, chiar si asa, raman animale salbatice, cu apucaturi pe masura, pe care cu greu le poti invata sa fie supuse sau sa le dresezi, spre exemplu.

In orice caz, daca vrei o vulpe de casa (sih ai bani berechet), s-ar putea sa ai noroc: in Rusia exista singurele exemplare de vulpi complet domesticite ("rasa" a fost creata in anii '50 la Institutul de Citologie si Genetica din Novosibirsk, Siberia), cu precizarea ca un astfel de animal iti va scoate din buzunar cel putin 8.000 de dolari...
2. Desi sunt rude ale cainilor, nu ale pisicilor, vulpile au apucaturi mai degraba feline! Pupilele lor sunt aidoma celor ale pisicilor, cu fante verticale, trasatura care le ajuta sa vada excelent pe timp de noapte. De asemenea, nu putine sunt vulpile care au abilitati grozave de catarator, o parte dintre ele chiar dormind la inaltime!

Sa mai spunem ca vulpile au si mersul foarte gratios si elegant, intocmai ca al pisicilor? Sau ca, la fel ca felinele, au limba acoperita cu asperitati si mustati foarte sensibile?



Bananele:
Bananele au foarte multe vitamime deoarece o banana medie contine 467 mg de potasiu si doar 1 mg de sodiu, o banana pe zi poate ajuta la prevenirea hipertensiunii arteriale si de a proteja impotriva aterosclerozei. In afara de a fi consumate crude, bananele sunt un adaos minunat la o multitudine retete, pornind de la salate si pana la produse de patiserie. Iata si cateva curiozitati despre banane: 1. Bananierul este o planta, nu un copac. Bananierul creste pana la 10 - 26 de metri inaltime si apartine aceleiasi familii ca si crinul si orhideea; 2. Cele mai multe specii de plante banane isi au originea in Asia de Sud; 3. India este cel mai important producator de banane; 4. Oamenii au cultivat banane de mii de ani; 5. Cand sunt coapte acestea sunt de obicei lungi si curbate, cu un interior moale, acoperit cu o coaja de culoare galbena; 6. Bananele pot fi de diferite culori, inclusiv rosu; 7. Bananele cresc in buchete mari, suspendate; 8. Un rand de banane este uneori numit "mana", in timp ce o banana singura este numita "deget". O „mana” contine 10 - 25 banane; 9. O banana medie cantareste in jur de 125 de grame; 10. Bananele contin aproximativ 75% apa; 11. Bananele au o valoare nutritiva ridicata si sunt o gustare sanatoasa; 12. In Statele Unite cele mai cunoscute soiuri sunt Big Michael, Martinica si Cavendish; 13. Bananele Finger Lady sunt mici, dulci si au coaja relativ subtire; 14.



Sper ca te-am ajutat: D

dodo30574: Super *, nu, nu mi-a dat
sabinaelena4: a , ok
sabinaelena4: auzi....ai putea , prin mesaj sa imi trimiti si cateva curiozitati despre plante ?
dodo30574: Ok
dodo30574: Pe privat sau aic
dodo30574: Aici *
dodo30574: ???
sabinaelena4: pe privat
dodo30574: Ok
sabinaelena4: bn , ms
Alte întrebări interesante