Biologie, întrebare adresată de Eva2009, 8 ani în urmă

Va rog Urgent!!!!!!
Tema anotimpurile
1-cum s-au format?
2-de unde apar?
3- cine le-a creat?
4-cine le-a denumi?
5- de ce au 3 luni?
6-de c'è sunt diferite?
7- de ce sunt colorate?
8-de c'è in unele tari sint 2 anotimpuri?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de alinsarbulescup4tpt9
3
S-au format din miscarea de revolutie a Pamantului in jurul soarelui, combinata cu miscarea de rotatie a pamantului in jurul axei sale, si cu inclinatia de 30 de grade a axului fata de planul orbital in jurul soarelui

NU le-a creat nimeni, sunt pur si simplul efectul rezultat in urma relatiei dintre factorii mentionati mai sus.

Le-a denumit fiecare civilizatie care le-a studiat pe parcursul istoriei scrise, cum a dorit sau considerat de cuviinta.

Tine de rotatia pamantului in jurul soarelui care dureaza 365 de zile, timp in care pozitia pamantului fata de soare se schimba relativ de 4 ori. Orbita fiind de forma eliptica, si axul polar inclinat la 30 de grade cum am mai spus, creeaza expunerea suprafatei planetare la soare in 4 moduri diferite. Asta ca sa raspu d la 5 si 6 dintr-o bucata.

De ce sunt colorate? Ce naiba de intrebare e asta? Pentru ca plantele infloresc primavara, totul e verde vara, toamna frunzele se ingalbenesc si mor, iar iarna apa ingheata si reflecta razele solare creand astfel senzatia de culoare alba stralucitoare.

In unele tari sunt doua anotimpuri, e vorba de tarile din zona ecuatoriala, unde suprafata planetara ramane expusa la soare cel mai mult. Zonele polare sunt expuse mult mai putin, datorita inclinatiei axei pamantului, combinata cu indepartarea planetei fata de soare datorata orbitei de forma eliptica. De aici rezultand noaptea polara de 6 luni si vara vesnica combinata cu sezonul musonului in zona ecuatoriala
Alte întrebări interesante