Matematică, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

Va roog mult urgent!

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de getatotan
1
( -1/2 )  ⁴ · ( 1 /2) ³ ·( -1 /2 ) ⁻⁶   = ( 1 /2 ) ⁴ ·( 1/2 ) ³ ·( 1 / 2 ) ⁻⁶  = ( 1 /2 ) ⁴ ⁺³ ⁻⁶ =
( -1 ) ⁴ = +1 
= ( 1/ 2) ⁷⁻ ⁶ = ( 1 /2) ¹ = 1 /2 
Răspuns de Utilizator anonim
0
\displaystyle   \left(\begin{}{- \frac{1}{2} }&&\\&&\\&&\end{.}\right) ^4 \cdot  \left(\begin{}{ \frac{1}{2} }&&\\&&\\&&\end{.}\right)^3 \cdot   \left(\begin{}{- \frac{1}{2} }&&\\&&\\&&\end{.}\right) ^{-6}   = \frac{1}{16} \cdot  \frac{1}{8} \cdot  64= \frac{1}{128} \cdot 64= \frac{64}{128} = \frac{1}{2}
Alte întrebări interesante