Valoarea minima a expresiei E = (-1) la puterea n + 2 (-1) la puterea 2n + 3 (-1) la puterea 3n , repede va rog.
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
7
Daca este corecta expresia (nu am inteles prea bine...)
E = (-1) ^ n + 2 * (-1) ^ 2n + 3 * (-1) ^ 3n (???? este ok?)
Pentru n par:
E = 1 + 2 * 1 + 3 * 1 = 6
Pentru n impar
E = -1 + 2 * 1 + 3 * (-1) = -2 - deci aceasta este valoarea minima
E = (-1) ^ n + 2 * (-1) ^ 2n + 3 * (-1) ^ 3n (???? este ok?)
Pentru n par:
E = 1 + 2 * 1 + 3 * 1 = 6
Pentru n impar
E = -1 + 2 * 1 + 3 * (-1) = -2 - deci aceasta este valoarea minima
andreirascacea:
Multumesc
Răspuns de
4
E=(-1)^n + 2(-1)^2n + 3(-1)^3n=(-1)^n + 2[(-1)^2]^n +3[(-1)^3]^n
E=(-1)^n + 2(1)^n +3(-1)^n = (-1)^n (1+3) +2 = 4(-1)^n +2
valoarea minima pentru E este atunci cand n este impar n=2k+1
in acest caz E=-4+2= -2
E=(-1)^n + 2(1)^n +3(-1)^n = (-1)^n (1+3) +2 = 4(-1)^n +2
valoarea minima pentru E este atunci cand n este impar n=2k+1
in acest caz E=-4+2= -2
Alte întrebări interesante
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Chimie,
9 ani în urmă