Limba română, întrebare adresată de costachescu, 9 ani în urmă

vreau rezumat la capra cu trei iezi

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de feliciamoga
102
era o capra si avea 3 iezi.ea a plecat de acasa dupa hrana si a spus iezilor sa nu deschida usa nimanui,iar cind va venia ea va zice ,,trei iezi cucuiezi,mami usa discuieti''.ea a plecat si a venit lupul si a batut la usa iar iedul cel mare dorea sa deschida usa sia a deschiso.iezii sau ascuns dar lupul la gasit pe cel mare si pe cel mijlociu si ia mincat,a ramas numai iedul cel mic.apoi a venit capra si iedul cel mic ia spus tot ce sa intimplat.apoi capra a amagit lupul si la ucis si a scop iezii din burta lupului vii.
Răspuns de MarianJojo
106
A fost odata o capra care avea 3 oezi.Odata a plecat de acasa si le-a spus copiilor sa nu deschida usa nimanui pana se intoarce ea cu de-ale gurii si le-a cantat un cantecel. Cei doi iezi mai mari erau natangi si neascultatori, iar mezinul era istet si harnic.
         Cumatrul caprei, lupul cel rau ascultand discutia, a venit la usa iezilor cand au ramas singuri, cantandu-le acelasi cantec.
         Iedul cel mare a vrut sa-i deshida, dar cel mic i-a spus ca mama lor nu are vocea asa de groasa. Atunci lupul s-a dus la fierar si si-a ascutit dintii si limba pentru a avea vocea mai subtire si a inceput sa cante din nou.
         Iedul mijlociu si mezinul s-au ascuns, iar iedul cel mare a deschis usa. Lupul infometat l-a mancat pe loc. Dupa ce l-a gasit pe cel mijlociu l-a mancat si pe acesta, apoi a plecat. Infricosat mezinul a inchis zavorul usii si a inceput sa planga, asteptand-o pe mama lui.
         Cand s-a intors capra, cel mic i-a istorisit cele intamplate si aceasta a planuit sa-i vina de hac lupului, intinzandu-i o capcana

Alte întrebări interesante