Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

vreau sa ma ajutati si pe mine sa fac o conpunere cu maxim cincisprezece enunturi in care sa folosec verbele : au hotarit,infloresc,vor culege,este,ia,luam,inperecheaza,iei. va rog sa ma ajutati daca stie cineva va multumesc.


Utilizator anonim: luàm
Utilizator anonim: poti sa ma ajuti

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Crynasan
22
Ce zici dacă compunerea să fie despre sosirea Primăverii:
                   Este deja martie iar primăvara dă semne că vrea să-şi facă apariţia. În acelaşi timp iarna cu greu a decis să se pregătească de plecare urmând să se întoarcă aproape peste un an.
                 Semnele primăverii au început să se observe. Ghioceii au hotărât curajoşi să iasă de sub mantaua albă pentru a vesti anotimpul cald şi sunt nănerăbdători la gândul că cei mici îi vor culege bucuroşi,copacii odinioară goi acum înfloresc parcă chiar mai frumos ca anul trecut iar păsările deja sau întors din ţările calde la cuiburile lor. Păsările care au sosit se împerechează şi vor avea puiuţi care îi vor încânta pe oameni cu ciripiturile lor.Până şi oamenii pari altfel, toţi sunt mai veseli şi mai iubitori.Şi hainele pe care le purtăm sunt altele, dovadă stând faptul că dacă înainte eram înfofoliţi până în cap acuma ne luăm lejer un tricou şi o jachetă.
                 Cu alte cuvinte, ân momentul când primăvara soseşte trebuie să iei totul cu calm iar aşa vei putea obeserva ce frumoasă este lumea.
Sper că te-am ajutat! :)

simonica994: mi-ai fost de mare ajutor
smecheru25: Cu alte cuvinte, ân momentul când primăvara soseşte trebuie să iei totul cu calm iar aşa vei putea obeserva ce frumoasă este lumea. aceasta e tot din text???!
smecheru25: dar ori cum ms pupici dulci papa
smecheru25: scz nu am vz ca lipsea iei fara frz asta
biancaoachesu: mersi, mult!!!! :*
Alte întrebări interesante