Limba română, întrebare adresată de mazilualex, 9 ani în urmă

Vreau si eu o poezie sau o compunere cu urmatoarele cuvinte :vis strain,inima treaza,mana trista,suflet vesel,codrul aramiu,raza,camp ruginiu,vale adormita,

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de danyalexa11
1
Intr-o seara am adormit si m-am trezit intr-un vis strain. Eram intr-un codru aramiu.  Simteam cum in piept imi batea inima treaza. Deodata am auzit pe cineva ca plange. Am mers dupa suntetul plansului pana am dat de o fetita imbracata intr-o rochie alba stand lanaga un copac. Am intrebat-o de ce plange si ea mi-a spus ca si-a pierdut mama. Fara sa o intreb a inceput sa mi-o descrie pe mama ei. Zicea ca era o femeie inalta,slaba cu parul lung,bruneta. Eu i-am spus ca o sa o gasim. Cand a auzit s-a sters la ochi cu mana trista. In ea era un suflet vesel care spera sa-si revada mama in curand.. deodata aparu o raza de soare puternica. eu si fetita am mers dupa acea raza pana am dat de un camp ruginiu. cand am ajuns acolo era o vale adormita plina cu flori de mac.
Am inceput sa pasim incet printre acele flori  in jos. Acolo am vazut o femie intinsa pe o patura de culoare neagra. ea purta tot o rochie alba ca a fetitei. Acea femeie arata exact asa um mi-o descrise-se fetita. Ea mi-a spus ca este mama ei,apoi a inceput sa planga. atunci cand mama sa s-a ridicat de pe patura eu am tresarit din somn respirand cu greu. acesta a fost cel mai ciudat vis pe care l-am visat vreodata.


mazilualex: Multumesc ! :*
danyalexa11: Cu placere :*
Alte întrebări interesante