Limba română, întrebare adresată de furticheadrian, 9 ani în urmă

vreau si eu rezumatul la povestea Punguta cu doi bani


andronic1311: il am deja
andronic1311: e bun?
furticheadrian: da multumesc
andronic1311: nu ai pentru ce

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de HabarNuAmDeRomana
9
                              Punguta cu doi bani

       O poveste frumoasa,usoara si scurta,in ea este vorba despre o baba si un mos,baba avea o gaina,mosul un cocos...baba avea multe oua...mosul nimic...
     Mosul ii ceruse babei oua,ea-l refuza si ii zise sa-si bata cocosul c-a face si el oua,mosul il batu,dar cocosul fugi...si mosul ramase si fara oua si fara cocos.
    Cocosul gaseste pe drumul pe care fugea o punguta cu doi banuti,o ia,dar vine un boier care i-o fura,cocosul nu se lasa pana nu o ia,dar el intre timp facu si alte averi,fiind aruncat in odaia cu bani a boierului,unde manca toti galbenii,apoi intre vite si alte animale,le manca si pe ele,in fantana...si in cuptor,din toate reusi sa scape teafar,iar boierul in cele din urma fu nevoit sa-i dea inapoi punguta.
      Ajungand acasa umple curtea de bogatii,baba-i cere mosului cateva,dar mosul o refuza si-i zice sa-si bata gaina ca-i va aduce si ea asa bogatii,baba-si batu gaina,gaina fugi si-i adusese doua margele,baba o lua in bataie de o omori si saraca baba ramase si fara oua,si fara gaina si fara nimic,pe cand mosul nostru trai fericit pana la adanci batraneti.


furticheadrian: multumesc
HabarNuAmDeRomana: cu mare placere!
Alte întrebări interesante