Matematică, întrebare adresată de marinaarsenoaia, 10 ani în urmă

X-  1  + √3=2-X x∈R    
√3+2

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de tstefan
1
(x - 1) / (√3 + 2)   + x = 2 - √3     l  * (√3 + 2)     pentru a scapa de numitor

(x - 1) + x(√3 + 2) = 4 - 3
 
x(1 + √√3 + 2) - 1 = 1
x(√3 + 3) = 2
=> x = 2 / (√3 + 3)

Răspuns de juliajuliana1
0
x - 1) / (√3 + 2)   + x = 2 - √3     l  * (√3 + 2)
(x - 1) + x(√3 + 2) = 4 - 3
x(1 + √√3 + 2) - 1 = 1
x(√3 + 3) = 2
=> x = 2 / (√3 + 3)

Alte întrebări interesante