Geografie, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

ZIceți-mi și mie ce obiceiuri sunt în ASia..
Și despre ce e vorba la ele
Mulțumesc 

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de angeldorin01
1
Oamenii sunt diferiţi şi fiecare cultură sau civilizaţie are obiceiurile şi tradiţiile ei. Anumite ritualuri ce ţin de tradiţiile populare sunt, însă, foarte ciudate şi chiar şocante. Iată cele mai ciudate obiceiuri şi tradiţii din Asia.
Huangluo: Satul în care nimeni nu-şi tunde părul
Părul este o podoabă de preţ şi majoritatea femeilor îl folosesc pentru a fi mai seducătoare şi atractive. Ei bine, pentru femeile de etnie Yao din satul Huangluo din China este cel mai valoros lucru din lume.

Satul Huangluo este destul de izolat şi populaţia face parte din vechile triburi roşii Yao (numele vine de la costume tradiţionale roşii). Fiind un loc des vizitat de turişti, datorită păstrării multor tradiţii şi obiceiuri străvechi, satul are contact des cu lumea modernă.

Cel mai ciudat obicei de aici este că femeile adoră să aibă părul cât mai lung... vorbim de metri întregi de păr. Satul este înscris în Cartea Recordurilor drept localitatea cu cel mai lung păr din lume".
Lungimea medie a părului femeilor de aici este de 1, 7 metri, iar cel mai lung depăşeşte 2, 1 metri.
Femeile de aici cred că părul lung este semn de sănătate şi noroc, de aceea au renunţat la tuns.

Legarea picioarelor: Tehnică horror de înfrumuseţare
Tot în China, femeile din înalta societatea erau supuse la un ritual care nouă, astăzi, ni se pare tortură, dar care pentru ele însemna respect şi modă de lux: legarea picioarelor.

Timp de aproape 1000 de ani (s-a renunţat abia în urmă cu circa 50 de ani la această practică bizară), femeile din înalta societate şi-au modificat forma picioarelor şi şi-au distrus oasele prin deformare, pentru a avea picioare mici şi "frumoase".

Fetiţele de 4-5 ani îşi lăsau picioarele să fie unse cu un amestec de sânge şi ierburi, apoi erau strânse în feşe astfel încât creşterea să fie oprită şi forma labei piciorului modificată. Degetele erau uneori rupte şi îndesate în talpă, pentru a creşte cât mai puţin şi mai strâns.

Faptul că nu puteau munci, arăta că îşi permit servitori, iar pentru că nu mergeau aproape deloc (nu puteau, de durere), erau întreţinute de bărbaţi, deci, cine avea picioarele legate făcea clar parte din populaţia bogată, de viţă nobilă.

Gulabi Gang: Varianta indiană a amazoanelor
Aceste femei sunt o grupare oarecum paramilitara din India, care trăiesc într-o zonă măcinată de lupta de castă, înconjurate de bărbaţi violenţi şi de mult haos.

Localitatea Bundelkhand, din provincia indiană Uttar Pradesh este gazda lor atunci când se antrenează cu celebrele Lathi (beţe lungi, de luptă, tradiţionale) pentru a apăra pe cei nevoiaşi, pe femeile fără apărare şi pe oricine mai are nevoie.

În total, gruparea este mult mai mare decât cele câteva femei din respectivul sat, numărul lor ridicându-se până la 10.000.

Numele Gulab înseamnă roz fuchsia în hindi, aceasta fiind culoarea sari-urilor pe care le îmbracă zilnic femeile din grup.

Sper ca ti-am fost de folos.
Alte întrebări interesante