Biologie, întrebare adresată de gritconadejda, 9 ani în urmă

de ce frunzele cad? varog ajutatima

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
1
Hm uite raspunu sper ca ti-am fost de ajutor 

Uneori toamna soseste mai lent, culorile copacilor trecand treptat de la verde la galben, iar frunzele, pe rand,  incep sa cada. Alte ori, o schimbare brusca de temperatura provoaca un fel soc copacilor, care in cateva zile se aprind si, la prima zi cu vant, se elibereaza de  podoaba lor de frunze, pregatindu-se de iarna

Utilizator anonim: Raspunsu*
cristian2001: Hm uite raspunu sper ca ti-am fost de ajutor

Uneori toamna soseste mai lent, culorile copacilor trecand treptat de la verde la galben, iar frunzele, pe rand, incep sa cada. Alte ori, o schimbare brusca de temperatura provoaca un fel soc copacilor, care in cateva zile se aprind si, la prima zi cu vant, se elibereaza de podoaba lor de frunze, pregatindu-se de iarna
Catlyn: Pe măsura răcirii vremii și durata zilei-lumină scade arborii își leapădă frunzele pregătinduse de iernat.Sa stabilit că arborii care cresc sub lelinare de pe stradă își leapădă frunzele mai tîrziu de cît cei neiluminați.Astfel arborii iluminați noaptea sînt ,,induși în eroare,,că tăamna ar fi încă departe.Cu sosire iernii ,plantelor cad în repauz fiziologic.
Răspuns de liviudraghici
0
Datorita frigului de afara si schimbarilor climatice. Ingalbenirea sau ruginirea frunzelor e primul semn de schimbare a temperaturii sau a vremii, apoi caderea acestora.

cristian2001: Datorita frigului de afara si schimbarilor climatice. Ingalbenirea sau ruginirea frunzelor e primul semn de schimbare a temperaturii sau a vremii, apoi caderea acestora.
anamarialazar: ACESTA ESTE RASPUNSUL CORECT !!!1
Alte întrebări interesante