Limba română, întrebare adresată de anastasiasatkovski, 8 ani în urmă

discursul tema: de ce tinerii de azi nu vreau că citească (cu inroducere, incheere)​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de popagheroghe630
0

Răspuns:

Tinerii de astăzi nu vor să citească fiindcă mulți cred ca e prea plictisitor de ce s-a facă asta și cu ce o să-i ajute asta. dar ce nu stiu ei este ca cititul este o lume în care poți deveni orice să vezi o mie de ființe cum trăiesc . cititul te poate ajuta sa fi mai încrezător sa poti visa ca sa poti compune dacă citim vom deveni oameni deștepți cu o viață frumoasa dar dacă sta cineva după tine să-ți zică dar nu citești o carte? Dar citeste ca iti face bine! atunci de geaba. trebuie să citești de dragul de a citi și așa vei avea o viață frumoasa .

Haideti sa ne facem viață frumoasa. Sa nu mai stea părinții sa se roage de noi sa citim haideti sa le dovedim ca putem sa citim de dragul nostru!

Răspuns de odette74
0
Principalul motiv pentru atitudinea rece a elevilor față de lectură este faptul că ei nu-și văd părinții cu cartea în mînă. În familiile în care copiii sînt educați de televizor și de tabletă, iar părinții nu ies din rețelele sociale, nu putem vorbi despre dragostea față de literatură. Citirea își pierde valoarea în ochii copiilor, ai căror părinți fac spațiu în casă din contul rafturilor cu cărți.

Acum, principalul argument în favoarea respingerii cărților - de ce mai este nevoie de aceste cărți care adună praf, atunci cînd există cărți electronice. Și disputele dintre susținătorii cărților tipărite și a celor electronice sînt mai furioase decît confruntarea între adversarii politici. Apărătorii abordării de modă veche a lecturii sînt sfătuiți să cumpere jucării din lemn copiilor și, în general, să se întoarcă în Epoca de piatră. Iubitorii cărților de hîrtie (eu sînt de partea lor) cred că un cititor adevărat crește printre cărțile obișnuite, tipărite. Astfel de publicații ar trebui să existe în casă, în ciuda realizărilor tehnice. Confortul este creat nu de pereții goi cu rapoarte foto înrămate, ci de rafturile cu cărți de la podea la tavan. Cotoarele roase, coperțile lipite, edițiile citite pînă la găuri cu pagini îngălbenite sînt mai importante decît un ecran nou pe tot peretele. Copilul nu va considera cititul drept ceva important dacă nu crește printre cărți. Un astfel de elev nu va fi interesat nici de lucrările în format electronic - în drum spre text, va rămîne pe rețelele de socializare.
Alte întrebări interesante