Limba română, întrebare adresată de alinadiy99, 7 ani în urmă

E-o liniște iubirea? E-o liniște iubirea? Mi-s pletele albite. Si tulbure mi-e somnul Ca intre doua pite. Nu stiu: rasare iarba, Mai curg pe vai izvoare ?! Departe esti de mine Cum Luna e de Soare. Pier stele neatinse. Noi stele se vor naste. Am cunoscut durerea, Nu am ce mai cunoaste.



Comentariu literal vă rog frumosurgent​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Yiogyithagon
1

Răspuns:

Textul dat este un poem scris într-un stil minimalist, care exprimă o stare de tristețe și singurătate a vorbitorului liric. Cu toate acestea, mesajul central al poeziei poate fi interpretat ca fiind despre dragoste și durerea care vine odată cu pierderea iubirii.

În primul vers, întrebarea retorică "E-o liniște iubirea?" sugerează că iubirea poate aduce atât liniște, cât și neliniște. În versurile următoare, se descrie o stare de melancolie, sugerând că vorbitorul liric își simte părul alb și are un somn tulbure. Întrebarea retorică "Nu stiu: rasare iarba, / Mai curg pe vai izvoare?!" sugerează că vorbitorul liric nu este sigur că timpul continuă să curgă, iar viața merge înainte în ciuda faptului că el se simte atât de înstrăinat.

Versurile "Departe esti de mine / Cum Luna e de Soare" sugerează că persoana iubită este departe și că dorul pentru ea este dureros, la fel cum este imposibil ca Luna și Soarele să fie împreună. În ultimele versuri, vorbitorul liric spune că a cunoscut deja durerea și, prin urmare, nu are nimic de învățat în plus.

Alte întrebări interesante