Limba română, întrebare adresată de betricika, 9 ani în urmă

Este nedrept sa inveti copilul cum sa moara pentru patrie, inainte de a-l invata cum sa traiasca pentru ea. Ce semnificatie are aceasta afirmatie? Heeeelp!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de kokolino19
16
Semnificația aceasta nu cred că aparține cuiva bine intenționat și de religie creștină. Desigur, mai întâi orice copil trebuie să învețe lucrurile bune, pozitive, să iubească viața, să-și iubească părinții, apoi patria (într-o ordine firească), apoi să fie învățat să-și iubească aproapele, prietenii, semenii, pe urmă să fie învățat să apere bunurile personale, mai târziu bunurile comunității și ale țării. Să respecte și să se facă respectat. Să știe să apere și țara, când va fi matur și în caz de nevoie. Afirmația este cu nuanță naționalistă, după părerea mea. Un copil nu poate să fie învățat să devină mercenar...mă abțin de la alte comentarii. Final: Da, nu e drept ca un copil să fie învățat mai întâi cum să moară pentru patrie! ...ci cum să trăiască!

Aniushk: !!!
Răspuns de Aniushk
6
Trebuie sa invatam copiii cum sasi iubeasca patria si sa faca ceva pentru ea sa creeze sa scrie sa compuna despre patrie nu numai sa moara pentru ea
Alte întrebări interesante