Limba română, întrebare adresată de dgorceag, 9 ani în urmă

Exercitiu de 50 de puncte!!! (Daca as avea mai multe pe toate le-as pune)
AM MARE NEVOIE DE UN ESEU LA TEMA:  Literatura este o lume a limbajului artistic.
Va rog din tot sufletul!!! 


Utilizator anonim: arta de a vorbi .
Utilizator anonim: Acest dar frumos si indedit nu provine din zestrea ereditara a omului , ci din munca si daruire .

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
2
Literatura este suma creatiilor artistice de factura scrisa a unui popor.  Putem afirma ca creatorul literar este asemeni unui pictor care folosind expresii, fraze, cu multiple intelesuri reda realitatea intr un tablou literar; cuvintele sale sunt culori si nuante variate ce se imbina la deplina distrectie a scriitorului.
Scriitorul poate fi asemuit unui sculptor?  Cuvintele sale ridica cetati de sentimente in sufletul cititorului, semnificatiile frazelor sale, sunt rugaciuni ce se ragasesc in templul intim al oricarului lector mai sensibil...
Scriitorul poate fi comporat cu un cantaret? Oare cine nu a plutit la nivel sentimental la auzul poeziilor populare si culte din literatura? Daca armonia notelor permite rezonanta cu sferele inalte ale sufletului, atunci si combinarea mestesugita a cuvintelor eleveaza spiritul uman.
In consecinta putem include in randul artistilor si pe creatorii de literatura (poezii sau proza) caci si ei prin fantastica tehnica de indemanare, de compunere, de adaugare sau omitere de fraze, cuvinte sau litere reuseste sa dea nastere la imagini si stari sufletesti similare celorlalte arte.
In urma acestor afirmatii scriitorul se autodefineste prin a fi un Prometeu al literelor, care descatuseaza cuvantul magic rezervat initial doar zeilor si, in urma  unui autosacrifiu la nivel creational, face cadou oamenilor acea creatie scrisa sub forma de versuri sau sub forma de fluvii de cuvinte.
Alte întrebări interesante