Biologie, întrebare adresată de SavinA4985, 8 ani în urmă

Minieseu excretia functia de nutrtie ​.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de vexy
3

Răspuns:

    Functia de nutritie este realizata de sistemul digestiv, sistemul respirator, sistemul circulator si sistemul excretor.

    Atunci cand ingeram o substanta, indirect spus mancam ceva, tubul digestiv descompune substanta respectiva in nutrimente. Nutrimentele sunt preluate de sistemul circulator si transportate tesuturilor, hranind fiecare celula din corpul nostru.

    Pentru ca corpul nostru sa functioneze eficient, nu este suficient sa mancam, trebuie sa si respiram. Astfel, aerul patrunde prin caile aeriene in plamani, unde are loc schimbul de gaze: O2 patrunde in artere si este transportat tutror celulelor din corp.

   Fireste, dupa ce celulele consuma nutrimentele, acestea elimina ce nu le este folositor. Aici intervin venele, ce iau substantel nefolositoare, le duc la inima, unde sangele "cu mizerie" este transformat in sange oxigenat ce este transportat iar la celule.

   Cand vine vorba de hrana, acestea sunt eliminate din corp prin intermediul sistemului excretor, care filtreaza urina primara ce inca mai contine substante utile prin intermediul rinichilor, apoi o elimina prin intermediul vezicii urinare, respeciv materia fecala prin intermediul anusului, dupa ce are loc si ultimul proces de absorbtie, din intestin.  

    Astfel, prin intregul mecanism asigura nutritia organismului.

Alte întrebări interesante