Limba română, întrebare adresată de adya46287, 8 ani în urmă

Poezia „Porunca “de Tudor Arghezi este un text ficțional sau nonfictional? Argumentează-ti răspunsul in maxim 100 de cuvine
Repede
Dau coroana!!!!!!! ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de realop465
5

Răspuns:

Poezia ,,Porunca" de Tudor Arghezi este un text ficţional,deoarece autorul își prezintă viziunea asupra primilor oameni,caracaterizaţi ca fiind copii,poetul incluzând în text mici elemente de realitate.Se știe că textul ficţional,implică un proces complicat de imaginaţie,interpretare și vizualizare asupra realităţii.

În timp ce textul ficţional nu trimite la un referent care să aibă corespondent în realitate,ci la unul imaginar,textul nonficţional tramsmite ceva despre un referent care aparţine realităţii. În opinia mea,poezia ,,Porunca"de Tudor Arghezi,este in text ficţional,deoarece prezentarea spaţiului edenic și a primilor oameni,vizează imaginaţia creatorului,nu documente. În primul rând,poetul are o viziune necanonică asupra primilor oameni.Acesta,prin intermediul imaginaţiei sale,îl vede pe Adam,dar și pe Eva întruchipaţi în formă minusculă,astfel încât aceștia aveau posibilitatea de a sări pe mugurii livezii. În al doilea rând,autorul ,,îl vede'' pe Dumnezeu,cu ajutorul hiperbolei ,,Că se-arată încins în curcubeu",parcă prevestind păcatul în care Eva avea să intre,datorită ispitei de a gusta din pomul plin de must. În concluzie,având trăsăturile exemplificate anterior,se poate spune că ,,Porunca'' de Tudor Arghezi este un text ficţional.

Explicație:

Spor


realop465: pot primi cel mai bun raspuns?
adya46287: nu pentru ca l-ai copiat
Alte întrebări interesante