Limba română, întrebare adresată de krauszcarina10, 8 ani în urmă

povestea unui brad adaptare după Hans Christian Andersen să căutăm ideile principale și să facem un scurt text vă rog repedeeeeeeeee​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de catanarazvan317
8

                                           Povestea unui brad

   

                                                                                                H.Ch.Andersen  

  In "Povestea unui brad" H. Ch. Andersen scoate in evidenta proverbul "ai grija ce iti doresti, pentru ca s.ar putea sa si primesti."

  Era candva un bradut care is dorea sa creasca mare si batran, ca si ceilalti. Dupa cativa ani, bradutul crescuse si vedea cum oamenii taiau brazii cei batrani, iar primavara a intrebat pasarile calatoare daca au vazut brazii aceia, iar barza i.a spus ca i.a vazut pe corabii. Si bradutulis dorea asta, chiar daca  aerul proaspat si lumina soarelui il indemnau sa se bucure de ele.

  Iarna urmatoare si bradutul a fost doborat pentru Craciun. Cand a ajuns in casa, a fost impodobit si a adscultat povesti.

  A doua zi, bradutul a fost despodeobit si si urcat in pod, unde se simtea singur si povestea copilaria sa soriceilor.

  Dupa ceva vreme, bradutul a fost scos din pod si s.au facut din el scaunele si nu se mai simtea singur, dar uneori se gandea la padurea in care crescuse, de care ii era dor.


krauszcarina10: ook mulțumesc multmultmultmultmult de tot!!!!!!!!!!
catanarazvan317: COROANA?
catanarazvan317: PLZ
krauszcarina10: cum se dă coroană????? Șă îți pot da.
krauszcarina10: scuzămă te rog răspunde care sunt ideile principale.??????
Răspuns de munteanlia05072009
3

Răspuns:

scenariu scurt

ACT 1: Traiau 2 copii(frate și sora) in pădure cu părinții lor,cand băiatul a inplinit 16 ani a sădit cu tatăl său un brad,pe parcursul vieții se ducea la bradul acela cand avea problume,intr-o zi cand se plangea iar de viață a rupt din greșeală un ac de brad,acel ac i-a rezolvat pe loc problema

ACT 2:Baiatul ăla a trait mult și bine in pădure și iși punea dorințe bradului,s-a casatorit si are un baiat(detaliile le cauti singur) și baiatul lui nu știa de brad,baiatul a taiat bradul ca sa faca o coliba pentru taica-so batran in pădure.

ACT 3:Dupa ce a facut coliba intr-o noapte dupa ce s-a certat cu taica-so și-a pus o dorință,și s-a indeplinit,copilu iși punea dorinte mereu acolo.

taica-so suparat ca ii indeplinea dorintele și nu numai problemele i-a distrus coliba,dupa asta si-a dat seama că coliba era din bradul lui si a ramas fra brad si fara coliba ¯\_(ツ)_/¯

Explicație:

Restul detaliilor le inventezi singur/singură


krauszcarina10: okk mulțumesc multmultmultmult de tot!!!!!!
krauszcarina10: dar scuzămă dar titlu????
krauszcarina10: scuzămă te rog răspunde care sunt ideile principale.???????
Alte întrebări interesante