Limba română, întrebare adresată de Hassaf7621, 8 ani în urmă

Redactează un text de minimum 150 de cuvinte, în care să argumentezi dacă mass-media contribuie sau nu la crearea imaginii publice a unei persoane, raportându-te atât la informațiile din fragmentul extras din volumul Amintiri despre G. Călinescu de Mircea Bandu, cât și la experiența personală sau culturală.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de MonicaN
14

Un text în care argumentăm că mass-media contribuie la crearea imaginii publice a unei persoane are putea începe cu formularea unei opinii astfel:

Mass-media este principalul mijloc de comunicare folosit pentru transmiterea informațiilor despre probleme politice, sociale, divertisment și știri, către marea majoritate a publicului larg și poate contribui, în opinia mea, la crearea imaginii publice a unei persoane.

Putem continua apoi cu dezvoltarea a două argumente și oferirea unor exemple, raportându-ne atât la informațiile din textul suport, cât și din experiența personală sau culturală:

În primul rând mass-media are o influență enormă în formarea opiniei publice, fiind o sursă foarte importantă de informații despre persoane sau locuri diferite. De exemplu....

În al doilea rând,...

În final formulăm o concluzie:

În concluzie, valorificând argumentele prezentate, putem afirma că mass-media poate contribui substanțial la crearea imaginii publice a unei persoane.

Ne amintim:

Redactăm planul unui text argumentativ numai după ce ne asigurăm că am înțeles corect și complet mesajul textului-suport.

Urmărim corelația logică între idei și redactăm textul numai după ce am realizat o pregătire minuțioasă și atentă.

Mai multe despre textul argumentativ aici: https://brainly.ro/tema/4941476

Succes și spor la teme!

#BAC2022

#SPJ4

Alte întrebări interesante