Limba română, întrebare adresată de silvasanandrei, 8 ani în urmă

redacteza un text, de cel putin 150 cuvinte in care sa relatezi o intamplare prin care se evidentiaza inteligenta unui animal.
Sa contina o secventa dialogata si una descriptiva.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de rainbow74
0

Răspuns:

Mereu m am gandit ca animalele sunt inteligente dar niciodata nu mi as fi putut imagina ca sunt atat de inteligente.Ceea ce am vazut astazi m a uimit complet,niciodata nu m as fi gandit ca un caine poate reactiona in acest fel.

Dupa-masa,am iesit afara sa ma joc cu prietenii mei,cand am vazut un barbat dubios apropiindu se de noi.Mintea imi spunea sa l ignor dar se plimba atat de aproape de noi,iar eu presimteam ca se va intampla ceva rau,asa ca nu l puteam ignora.Mi am anuntat subtil amicii ca acel domn nu are o privire prea prietenoasa si ca ar trebui sa plecam,dar ei nu m au ascultat.Individul a observat ca le sopteam prietenilor mei problema pe care o aveam cu el si a decis sa actioneze pana nu era prea tarziu.A venit si brusc a apucat o pe prietena mea cea mai buna,Lavinia,de brat si a inceput s o traga dupa el sustinand ca e tatal ei,dar stiam foarte bine ca nu este.

-Las-o in pace,hoțule!am tipat eu cat am putut de tare.

-Ajutati-ne!!Oameni buni nu e tatal ei!!

Nicio reactie din partea lor.Probabil erau prea ingroziti de barbat,pentru ca avea un aspect ingrozitor.Fata lui era plina de răni si taieturi,pielea lui era murdara,parea un om al strazii.Dar ce ar putea sa faca un om al strazii cu o fetita?Am fugit dupa ea si am incercat sa o salvez dar individul m a impins si am cazut.

-Da i drumul!!!am tipat din toti rărunchii.

Brusc,catelul meu a aparut de dupa colt si a sarit direct pe hoțul de copii,muscandu l de toate membrele incercand sa o salveze pe fata.L a prins de mana cu dintii lui ascutiti,facandu l pe individ sa i dea drumul.Barbatul a luat o la fuga,iar cainele meu dupa el,l a urmarit pana a disparut din zona noastra si a simtit ca suntem in siguranta,apoi s a intors la noi.L am imbratisat cat am putut de strans.

-Bravo,Max!!Ai salvat o pe prietena mea!Esti cel mai inteligent caine pe care l am vazut!!am zis eu bucuroasa.

Cand am ajuns la magazin i am cumparat mancarea lui preferata si l am lasat sa manance cat doreste.Nu subestima niciodata puterea si inteligenta unui caine.

Sper ca te am ajutat!!!


savraul2005: Ma ajuți și pe mine
savraul2005: Dacă te rog
savraul2005: La ultima întrebare pe care am trimis-o
rainbow74: stai sa ma uit
savraul2005: Ok
savraul2005: Mersii !
savraul2005: Mult
rainbow74: Cu drag
Alte întrebări interesante