Istorie, întrebare adresată de rodybrasoveanu85, 8 ani în urmă

Salutare! Mă puteți ajuta, Vă rog? Am nevoie de 10 argumente în favoarea (beneficii obținute) şi 10 în defavoarea (pierderi realizate) în legătură cu decizia americanilor de a bombarda oraşele Hiroshima şi Nagasaki. Vă mulțumesc mult!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Mada9520
1

Răspuns:Argumente pro

1.Scurtarea duratei războiului.

Riscul că o invazie terestră a Japoniei conform simulărilor făcute de americani sa coste viața milion de soldați americani morți sau mai mult

3.Beneficii pentru economia națională americana în sensul în care bombardarea zilnica a Japoniei deja costa foarte mult

4.Demonstrație de forță către alte națiuni puternice cum ar fi URSS în contextul trecerii către Războiul Rece

5.Terenul pe care urmau să se dea luptele era unul foarte complex format din mai multe insule care trebuiau cucerite una câte una.

6. Japonia adoptase o tactică sinucigașă unde piloții kamikaze intrau intenționat cu avioanele lor în portavioanelor americane.

7. Evitarea in a face concesii teritoriale URSS în cadrul unui posibil viitor tratat de asistență în problema japoneza.

8. Evitarea că Japonia să încheie un tratat cu URSS după începerea Razboiul Rece care sa le aducă rușilor anumite beneficii.

9. Era singura modalitate de a face Japonia să capituleze întrucât poporul japonez urma să lupte până la ultimul om și ultimul cartuș.

10. Americanii investisera fonduri enorme in bomba atomica și astfel aruncarea ei asupra celor două orașe a încurajat o dezvoltare în folosirea energiei nucleare.

Argumente contra

1. Argumentul moral. Efectele bombei care au dus la zeci de mii de oameni mutilați pe viață și alte sute de mii de morți.

2. Competiția nucleară cu URSS cu consecinte nefaste asupra întregii planete.

3. America deschide prin acest lucru posibilitatea oricărei țări de a și face un arsenal nuclear care există riscul să ajungă în mâini greșite.

4. Cercetările în domeniul nuclear și diferite teste făcute greșit au dus la accidente nucleare de exemplu Cernobîl.

5. Exista o dorință a anumitor personalități a Japoniei de pe lângă împărat ca sa fie încheiat un armistițiu. Daca se aștepta încheierea armistițiului bomba nu ar mai fost necesară.

6. Decât o necesitate se poate considera că aruncarea bombei a fost mai mult o chestiune de orgoliu.

7. Faptul că un milion de americani ar fi putut pieri in cazul unei invazii terestre e datorat unei simulări pe calculator. Nu știm ce s ar fi întâmplat în realitate.

8. URSS ar fi putut încheia războiul cu Japonia oricum daca americanii nu ar fi reușit să o facă fără să arunce bomba atomica.

9. Japonia era izolată și fata aliați deci era doar o chestiune de zile cel mult săptămâni până la încheierea războiului.

10. Japonia nu mai avea resursele umane și materiale necesare continuării unui război și cu URSS și cu SUA.

Explicație:


Utilizator anonim: si tucopiezi. bravo tie. -_-
Utilizator anonim: tu copiezi*
Utilizator anonim: te-am raportat
Utilizator anonim: Te rog nu copia!
albatran: e cam bun raspunsul
albatran: 7 ..Faptul că un milion de americani ar fi putut pieri in cazul unei invazii terestre e datorat unei simulări pe calculator. Nu știm ce s ar fi întâmplat în realitate. CARE calculator??cu LAMPI???
Alte întrebări interesante