Religie, întrebare adresată de teteldavid499, 7 ani în urmă

scrie o compunere de 2 pagini în care să relatezi istoria vieții lui Moise și să răspunzi la întrebarea cum a ajutat moise pe poporul evreu potrivit compuneri
dau coroana​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Theo72782
2

Moise este una dintre figurile cele mai importante din istoria evreilor și a religiei iudaice. El este considerat de evrei un profet și lider care a condus poporul evreu din sclavia egipteană și a adus Tora, cartea sacră a evreilor.

Potrivit relatărilor biblice, Moise s-a născut în Egipt într-o perioadă în care evreii erau ținuți în sclavie. El a fost salvat de către o femeie egipteană, care l-a crescut ca propriul său fiu. În timpul tineretii sale, Moise a fost martorul unor nedreptăți comise împotriva evreilor de către guvernul egiptean. El a devenit tot mai nemulțumit de situația în care se afla poporul său și a început să se implice activ în lupta pentru eliberarea evreilor din sclavie.

După ce a ucis un bărbat egiptean care bătea un evreu, Moise a fost forțat să fugă din Egipt și a petrecut o perioadă de timp în exil. În timpul acestui exil, Moise a avut o experiență spirituală puternică în care a văzut un tufiș care ardea, dar nu se mistuia. Acesta a fost momentul în care Moise a primit chemarea de a-i conduce pe evrei din Egipt către țara făgăduită.

După ce s-a întors în Egipt, Moise a început să negocieze cu faraonul pentru eliberarea evreilor. Faraonul a refuzat să îi elibereze, astfel încât Moise a adus zece plăgi asupra Egiptului, inclusiv căderi de grindină, ciumă și morți ale primului născut. După ultima plagă, faraonul a cedat și a eliberat evreii.

Moise a condus apoi poporul evreu prin deșert timp de patruzeci de ani. În acest timp, el a primit de la Dumnezeu cele Zece Porunci și alte legi și învățături pe care le-a transmis poporului evreu. Moise a fost un lider puternic și a reușit să își țină poporul unit și disciplinat în ciuda provocărilor și a înfometării din deșert.

Unul dintre cele mai importante momente din viața lui Moise a fost când a împins apele Mării Roșii și a permis evreilor să scape de armata egipteană care îi urmărea. Acest eveniment a fost considerat un miracol și a consolidat poziția lui Moise ca lider al poporului evreu.

Sper că te-am ajutat!! :)

Alte întrebări interesante