simplificati raportul (x-2)²-1 supra x²-3x+2
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
2
(x-2)²-1 / x²-3x+2
x²-3x+2=(x−1)(x−2)
(x-2)²-1=x^2−4x+3
x^2−4x+3=(x−1)(x−3)
(x−1)(x−3)/(x−1)(x−2)= (x-3)/(x-2)
x²-3x+2=(x−1)(x−2)
(x-2)²-1=x^2−4x+3
x^2−4x+3=(x−1)(x−3)
(x−1)(x−3)/(x−1)(x−2)= (x-3)/(x-2)
lorry966:
Mulțumesc mult! :) Un singur lucru am de obiectat, de imi permiti... In calculele mele dupa modelul tau mi-a dat ca x²-3x+2=(x-1)(x-2)... E
Alte întrebări interesante
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Fizică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă