Evaluare Națională: Lb. Română , întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

va rog repede am pentru luni!!!!!!va rog!!!repede !!!!!un raspuns inteligent ......cibe imi va da un raspuns inteligent ma abonez si dau inimioara si 5 stele + 30 puncte.............................un text de 12 randuri in care sa.ti imaginezi ca te.ai intalnit cu o ciocanitoare si.i explici ca gestul ei a fost unul nepotrivit .
In compunerea ta verespecta urmatoarele cerinte :
-sa scrii doua motive pentru care a gresit ciocanitoarea ;
-sa.ti exprimi parerea in legatura cu aceste fapte ;
-sa ii dai un titlu potrivit ;
- sa respecti cele 3 parti ale compunerii(introducere ,cuprins,incheiere).
-sa ai grisa la scrierea corecta a cuvintelor si la asezarea textului in pagina.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ancutagabrilea
1

Răspuns:

Astăzi am ieșit în parc am găsit o ciocănitoare care a venit la mine m-am gândit eu sa ii dau o bucățică de pâine ea a venit și mi-a dat cu ciocul in cap i-am explicat că nu e bine dar nu a înțeles eu i-am repetat așa:Nu este bine sa lovești o persoana sau un animal orice ar fi nu are vreo vina accel copac nu trebuie sa fie stricat eu te anunț dar te rog sa nu se mai repete . Ciocănitoarea ciocănii și spunea pentru că fetița înțelegea ceea ce vorbea animalele :Nu se va mai repeta promit. Eu sunt foarte fericit că te am cunoscut . Gata sper sa îți placa


ancutagabrilea: mai incerc
ancutagabrilea: ASTAZI ESTE O ZI MINUNATA.OANA A IESIT LA PUCNIC CU PRIETENA EI MARIA. ELE FAC UN PICNIC MARIA SE UITA LA UN COPAC SI SPUNE:UITE O CIOCANITOARE! FACE GAURI IN COPAC HAIDE SA VORBIM CU EA ELE I AU SPUS:BUNA ZIUA DOAMNA CIOCANITKARE VA RUGAM FRUMOS CU RESPECT CATRE DUMNEAVOASTRĂ SI VREM SA VA ANUNTAM CA DACA FACETI GAURI IN COPAC VETI OMORÂ ACCEL COPAC SI EL NU VA GRESIT CU NIMIC . SE UITA CIOCANITOAREA SI SPUSE:NU M-AM GANDIT IMI CER SCUZE NU SE VA MAI INTAMPLA . MARIA SPUSE : Mi-a
ancutagabrilea: plăcut mult
ancutagabrilea: Spune Oana : Si mi-e
ancutagabrilea: sper sa îți placa
ancutagabrilea: nu aveam loc de aia am scris asaa
Răspuns de emastefania14
1

Acum ceva vreme, cand soarele batea pe cer, pasarile cantau si nu era nici-o urma de tristete in lume, m-am hotarat sa plec la o plimbare prin padurea din apropierea casei mele, ca sa profit de ziua perfecta si de timpul meu liber. Cu acestea fiind spuse, am anuntat-o pe mama despre planul ales si am inceput sa ma pregatesc. Mi-am pus tricoul preferat pe mine, iar intr-un cosulet impletit chiar de bunica mea, am pus doua mere si un baton de ciocolata, ca sa am o gustare.

Copacii pluteau in bataia vantului, intr-un ritm sincronizat. Cum ma plimbam si admiram natura desprinsa din povesti, am simtit, dintr-o data, cosuletul mai usor. cand m-am uitat, am vazut ca a disparut un mar. tare confuza mai eram, dar imediat mi se dusera toate intrebarile cand am vazut o ciocanitoare frumoasa, de un rosu aprins cu dungi negru taciune, care se apropia si pentru al doilea mar.

— Hei! Ce crezi ca faci? de ce imi furi merele? zic eu, facand un pas in spate.

— Oh, imi pare nespus de rau! doar ca am vazut acele bunataturi si nu m-am putut abtine... ciripi ciocanitoarea.

— Stii ca nu e bine sa furi? Puteai macar sa ma intrebi...

— Am inteles... ma poti ierta? se ruga pasarica.

— Eu te iert, nu pot fi suparata intr-o zi ca aceasta. dar vreau sa tii minte urmatoarele lucruri: intotdeauna este mai bine sa ceri voie, sa intrebi, cand vrei ceva. niciodata, dar niciodata, nu fura. si inca ceva: nu fi zgracit. aveam doua mere, dintre care planuiai sa le sterpelesti pe ambele. in viata trebuie sa imparti si sa fii cinstit.

— ai dreptate... de acum voi incerca sa ma stapanesc. zise ciocanitoarea.

I-am lasat unul dintre mere si am plecat inapoi la drumul meu. speram sa fi inteles ceva din lectia pe care tocmai a invatat-o.

buna! da, stiu, sunt mai mult de 120 de cuvinte. dar deobicei mai mult e mai bine decat mai putin ;). sper ca e bine ce am scris si ca te va ajuta.

inca ceva... textul acesta l-am scris din punctul de vedere a unei fete (pentru ca eu sunt fata si asa sunt eu obisnuita). daca esti fata, perfect, dar daca nu, poate poti sa adaptezi.

bafta!


emastefania14: mersi
emastefania14: a, da, am uitat. voiam sa o fac la final. stai sa ma gandesc
emastefania14: cred ca merge "cele doua mere"
Alte întrebări interesante