Limba română, întrebare adresată de luckyfree26, 9 ani în urmă

Vreau un mic basm cu titlul "Covorasul zburator,, in care sa utilizati cuvintele: norisor, gradinita, lanțug, degețel,ursuleț,covoraș,patuț, nasuc;
Vă mulțumesc!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ionut223
1
                                                       Covorasul zburator

Un baiat a dat in podul bunicii sale de un covor vechi.El cand s-a suit pe el pentru al sterge de praf covorul a inceput a zbura.Covorul s-a dus pana la un norisor indepartat...Dupa ceva timp a ajuns si la o gradinita unde copilasii erau in pauza iar acolo ia plimbat pe fiecare...Dupa ce a plecat de la gradinita el a vazut ca se ranise la degetel dar din fericire avea la el un leocoplast.El zbura deasupra padurii cu covorasul iar acolo a trecut pe langa un ursulet.Baiatul isi zicea in gand ca acest covoras este super da si-a amintit ca trebuie sa se duca la culcare.Cand ajuge acasa se sterge pe nasuc pentru ca era murdar si se baga in patut.
Răspuns de eusimita12
1
                                               Covorasul zbururator

Afara era foarte frig. O fetita blonda,cu cohii albastrii si un nasuc mic desene cu degetel pe fereastra aburita. Privind dansul fulgilor a adormit in patutul sau. In visul sau era o vrajitoare,ca cele pe care le vedea in desene. Ea visa ca se ducea la gradinita cu un covoras magic impreuna cu ursuletul sau Teddi. Cand trebuia sa plece de la gradinita o astepta un norisor.
Dar mama s-a a trezit-o sa-i spuna ca afara nu mai ninge si poate sa se duca afara sa se joace cu copiii.


PS: e original,nu e copiat de undeva.

eusimita12: desena*
eusimita12: un degetel*
eusimita12: scuze,m-am grabit foarte mult.
Alte întrebări interesante