Matematică, întrebare adresată de andrepykh, 10 ani în urmă

arătați că 2 supra √3-1 -√3 = 1 


tsorin99: 2 supra radical 3- 1 , sau cu totul ca numitor ?
andrepykh: doar supra radical din 3 -1 apoi mai vine un - radical din 3 :))
N-am știu cum să scriu ..
tsorin99: da mi-am dat seama

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Patrissia
71
2/√3-1 il amplificam cu √3+1=2(√3+1)/3-1=√3+1
 2 supra √3-1 -√3=√3+1-√3=1
Răspuns de bybydeya
32
pe 2/√3-1 il ampifici cu √3+1 si ⇒ 2√3+2/2 -√3=2√3+2-2√3totul supra 2
se simplifica 2√3 cu -2√3 si ramane 2/2=1
Alte întrebări interesante